Ik ben viral gegaan op Instagram, haha, geweldig dit, 15 seconds of fame!
Een aantal weken geleden heb ik voor de eerste keer een Reel geplaatst op Instagram. Je kent het misschien wel, die kleine filmpjes van 15 seconden. Via een Masterclass over Reels snapte ik pas hoe het eigenlijk werkte. Dat had er alles mee te maken dat ik mijn geluid op mijn mobiel vrijwel altijd op uit heb staan. En Reels gaat natuurlijk mede om het muziekfragmentje 😊

 

Bekendheid krijgen

Maar goed, na de Masterclass werd ik enthousiast en kwamen er gelijk al wat ideetjes naar boven. Dus, muziekfragmentje gezocht, nog even uitgezocht hoe dat werkt met de teksten erbij plaatsen en ‘go’. Een paar uur later open ik mijn Insta en zie ineens een melding over 20 nieuwe likes en 5 mensen die me op Insta zijn gaan volgen. En dat laatste gebeurt nog niet zo automatisch, dus verbaasd kijk ik naar mijn posts om te kijken waar dat mee te maken heeft. Daar zie ik ineens op mijn 1e Reel zo’n 2.000 views staan!

Wauw, wat grappig denk ik, het werkt dus echt om zo meer bekendheid te krijgen. En dat bleek nog maar dag 1 … Want dit bleef maar doorgaan en doorgaan tot vorige week ongeveer. En met als uiteindelijke resultaat maar liefst 218.000 views en zo’n 300 nieuwe volgers erbij. Leuk toch! Hoe meer mensen mij leren kennen en het waardevol vinden wat ik post, hoe meer ik iets voor mensen met stressklachten of een burn-out kan doen.

 

Jezelf zijn en jezelf durven laten zien

Het bracht mij gelijk ook wel even terug naar een paar jaar geleden. Een foto van mijzelf of een filmpje op social media plaatsen? Doodeng vond ik dat. Ik weet nog dat ik in die tijd ook met mijn online training bezig was en had uitgerekend dat ik daar zo’n 40 filmpjes voor nodig zou hebben. De moed zonk me in mijn schoenen, want hoe kreeg ik dat voor elkaar? Steeds versprak ik me, of vond ik dat ik gek keek en deed ik de opname weer opnieuw. Ja, op die manier kwam het er natuurlijk nooit van.

 

Thema’s om los te laten

Wilde ik de online training dus kunnen afmaken, moest ik een paar dingen nu toch echt loslaten. Ten eerste mijn perfectionisme en ten tweede wat ik dacht dat anderen van me zouden vinden of over me zouden denken. Of ze me wel leuk zouden vinden of niet.

En natuurlijk waren dit thema’s waar ik in mijn leven al eerder aan had gewerkt en al veel losser heb kunnen laten. Maar bij het opnemen van die filmpjes kwam dit toch weer even terug.

Door deze bewustwording en door ook te weten hoe het anders kon, is het me uiteindelijk gelukt. Niet meer 10x iets overdoen omdat ik me versprak. Kan gebeuren, dat is in het ‘echte leven’ ook. En vond ik dat ik raar keek, iets te serieus of juist te veel met een lach? Jammer dan, het is zoals het is en nog belangrijker, het is zoals ik ben. En vind iemand dat vreemd of niet leuk, ja, dan ben ik gewoon niet de juiste persoon voor diegene om te volgen op social media, mijn nieuwsbrief mee te delen of je door mij te laten begeleiden via een coachtraject.

 

Wat je nodig hebt om jezelf te kunnen zijn

Jaren geleden heb ik me al eens bedacht dat ik ook niet iedereen leuk vind die ik ontmoet. Dus het kan dan ook niet anders, dat ook niet iedereen mij leuk vindt. Het is dus niet alleen loslaten wat anderen van je vinden of over je denken, maar daarmee ook accepteren dat je bent zoals je bent en dat dat helemaal oké is. Dat jezelf zijn oké is. Je hoeft je tenslotte niet anders voor te doen dan je je van binnen voelt.

Herkenbaar voor je? Hoe makkelijk of moeilijk vind jij het om jezelf te laten zien? Gewoon zoals je puur van binnen bent? Of laat je bepalen wat je doet door het idee wat anderen van je vinden, over je denken of denkt dat ze van je verwachten?

Ga ik gewoon weer door met het plaatsen van Reels en andere social media posts, waardoor mensen met stressklachten mij steeds beter gaan vinden. En als iemand het niet leuk vindt, dan niet. En als iemand het wel leuk en waardevol vindt is dat meegenomen, daar doe ik het voor! 😊

 

Wil je meer tips ontvangen voor een lekker ontspannen leven?

Meld je dan aan voor de ‘Stress-weg-wijzer’ en ontvang deze voortaan in je mailbox

Leave a Reply