De invloed van chronische stress op hoe je je voelt

Dat het al een tijd niet goed met je gaat en dat chronische stress daarvan de oorzaak is, dat heb je ondertussen wel door. En wanneer je terugkijkt, blijkt dat je iedere keer opnieuw stress in een bepaalde mate in je leven tegenkomt. De ene keer gaat het best redelijk, maar de andere keer zie je door al die stressklachten er geen eind meer aan.

En dat heeft invloed op je. In zo’n periode zit je constant in je hoofd, kan je niet meer genieten van de dingen die je doet en voel je je onrustig en gejaagd. Ook merk je dat het steeds zwaarder wordt om de dag op een zo goed mogelijke manier door te komen. En met een burn-out thuis komen zitten is wel het laatste dat je wilt, als het inmiddels al niet zover is …

 

Paniekaanvallen door stress

Maar aan jezelf toegeven hoe je je werkelijk voelt is heel lastig. Want zodra je dat doet, wat moet je dan? Dus zet je je schouders er maar weer onder, pep je jezelf met positieve woorden op en gaat weer door.

Wanneer daar op een gegeven moment ook eventuele angst- en paniekklachten bij komen en je misschien zelfs wel eens een paniekaanval hebt gehad, weet je dat je daar nu toch echt iets moet mee moet doen. Zo kan het niet langer. Ergens in dit proces ben je je positieve zelf kwijtgeraakt en dat maakt gelijk ook dat je niet meer kunt genieten.

 

Een oplossing zoeken voor al die stressklachten

Dus ben je bij je huisarts geweest en dat vond je al lastig genoeg. Het liefst los je het gewoon zelf op, maar goed, dat lukte echt niet meer. De huisarts verwees je door naar een praktijkondersteuner/ psycholoog. Maar al na een paar gesprekken merkte je dat dat niets voor je was. Sterker nog, je stressniveau was ook niet bepaald minder geworden.

Dus is het tijd voor een echte oplossing! Als geen ander kan ik je helpen om voor eens en voor altijd met chronische stress en alle stressklachten die dat tot gevolg heeft, af te rekenen. Voor jou geen ups-and-downs meer in jouw mate van stress, want ik kan me voorstellen dat je je zo niet langer wilt voelen.

De eerste stap om chronische stress definitief achter je te laten

Natuurlijk kan ik me voorstellen dat je je afvraagt hoe je dan te weten komt of ik wél de juiste persoon ben die jou kan helpen om definitief van die stressklachten af te komen. En of de manier hoe ik iemand begeleid wel bij je past. Daar heb ik een hele mooie oplossing voor!

Wanneer je wilt nagaan wat coaching via mij inhoudt, welk resultaat je daarmee kunt halen en of ik de juiste coach voor jou kan zijn, kan je als eerste verkennende stap een afspraak maken voor een gratis stressniveau analyse. Dit is een gesprek van een half uur.

Online afspraak inplannen voor een stress-analyseafspraak op locatie (Heemskerk) inplannen voor een stress-analyse

Tijdens de afspraak voor de stress-analyse:

  • Gaan we jouw stressniveau meten via de scores van 2 korte vragenlijsten die je vooraf hebt ingevuld. Dit is een stressniveau test of kan je burn-out test noemen wanneer je al bent uitgevallen. Dat geeft je zowel inzicht in het aantal stressklachten waar je last van hebt, als in welke mate en wat dat betekent.
  • Achterhalen we de onderliggende oorzaak waardoor jouw stressniveau zo is opgelopen, want dat is heel belangrijk voor je herstel. Daarbij spelen niet alleen de wat meer voor de hand liggende oorzaken een rol, maar ook de onbewuste wat dieper liggende oorzaken.
  • Neem ik je mee om een stukje vooruit te kijken. Hoe zou je het graag willen hebben, hoe wil je je weer voelen en wat wil je losgelaten hebben. Het resultaat dus dat je via coaching wilt bereiken.
  • Geef ik je vervolgens een persoonlijk op jou afgestemd advies, naar aanleiding van wat tijdens het gesprek van de stressniveau analyse naar voren is gekomen. Dat gaat dus over hoe ik je via coaching zou kunnen begeleiden om chronische stress voor eens en voor altijd achter je te laten en wat mijn inschatting is hoeveel gesprekken we daarvoor nodig hebben.

 

Aan het eind van deze stress-analyse

  • Heb je inzicht in de hoogte van jouw stressniveau en de mate van je stressklachten
  • Ben je je veel meer bewust van de onderliggende oorzaken van jouw chronische stress
  • Weet je hoe ik je kan begeleiden om dit op te lossen
  • Heb je een indruk of ik de juiste coach voor jou kan zijn
  • Weet je of de ‘klik’ er is

Interesse in het maken van een afspraak?

Wanneer je graag wilt langskomen voor de afspraak voor de stressniveau analyse, dan vindt deze plaats in mijn coachpraktijk in Heemskerk. Wanneer je een online afspraak wilt maken, voor als je wat verder bij mijn coachpraktijk vandaan woont, doen we dat via Zoom.

Via onderstaande buttons zie je gelijk welke mogelijkheden op dit moment beschikbaar zijn voor het maken van een (online) afspraak en kan je ook gelijk een afspraak inplannen als je dat zou willen.

Daarna ontvang je gelijk een bevestiging per mail. Lees deze bevestiging dan even goed door, want je vind daarin de linkjes terug om de 2 vragenlijsten in te vullen en een gegevensformulier. En wanneer je een online afspraak hebt ingepland, vind je daarin ook alvast de Zoom-link terug voor ons gesprek.

Ik kijk er in ieder geval naar uit om je (online) te ontmoeten!

ja, ik wil een online afspraak inplannen voor een stress-analyseja, ik wil een afspraak op locatie (Heemskerk) inplannen voor een stress-analyse