In mijn coachtrajecten is een vast onderdeel om te kijken naar al die gedachten die door iemands hoofd heengaan. Dat kunnen er namelijk zo veel zijn, dat je het gevoel krijgt dat er niets meer in je hoofd bij kan. Je vraagt je dan ook wel eens vertwijfeld af of daar geen stopknop voor bestaat 😊. En dat het belangrijk is om naar die gedachten te kijken, heeft ermee te maken dat deze je ook stress opleveren.

 

Als je af en toe van dat soort momenten ervaart, is dat eigenlijk niet zo erg. Danstressklachten loopt je stressniveau tijdelijk omhoog, maar zodra het allemaal wat rustiger wordt, merk je dat je je weer kunt ontspannen en het rustiger wordt in je hoofd.

Alleen wanneer je merkt dat al die gedachten op een constant hoog niveau aanwezig blijven, je daardoor ook steeds meer prikkels gaat ervaren en je stressklachten eerder gaan toenemen dan afnemen, is het toch echt tijd om daar op een andere manier mee te leren omgaan.

Die stressklachten worden namelijk veroorzaakt doordat adrenaline op een constant hoog niveau in je lichaam aanwezig blijft. Daardoor voelt je hoofd zo vol aan, kan je je minder goed concentreren, word je wat vergeetachtig en voel je je gespannen en gejaagd. Een gevoel van onrust overheerst dan je dag en dat is echt niet fijn!

 

Chronische stress en stressklachten

Wanneer stress langere tijd aanhoudt, gaat dit over op chronische stress met alle stressklachten die daarbij horen. En dat kan op een gegeven moment zelfs leiden tot een burn-out, dat wil niemand natuurlijk! Alleen is het afgelopen jaar uit onderzoek gebleken dat inmiddels al 1 op de 5 werkenden last heeft van burn-out gerelateerde klachten. Dus wanneer je bij jezelf herkent dat je al wat langere tijd last hebt van stress en deze klachten eerder toenemen dan afnemen, dan is het handig om te weten:

  • Hoe het in je brein werkt met al die gedachten
  • Dat je eigen gedachten invloed hebben op het aantal prikkels dat je ervaart
  • Hoe je op een andere manier met die gedachten kunt omgaan
  • Wat jouw signalen en stressklachten door dat volle hoofd zijn
  • Wat de 6 stappen zijn om stress voortaan helemaal achter je te kunnen laten en hoe je dit in de praktijk brengt

Een vol hoofd met al die gedachten kost trouwens ook nog eens veel energie. Jammer, want die energie kan je beter aan zaken besteden die je wél leuk vindt. Op het moment dat je hoofd rustiger is, ervaar je minder stress, kan je je beter concentreren, voel je je meer ontspannen en minder gejaagd.

 

Wanneer je dit helemaal herkent en op een andere manier met die gedachten en met stress wil leren omgaan, is mijn Masterclass op woensdag 27 juli om 19.30 uur echt iets voor jou!

 

Masterclass ‘Invloed van je gedachten op stress’

Tijdens deze Masterclass vertel ik je precies hoe ook jij ervoor kunt zorgen dat je je meer bewust bent van wanneer je in je hoofd zit en hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op al die gedachten. En natuurlijk heel belangrijk, hoe je de stress die dit veroorzaakt voortaan helemaal achter je kunt laten.

Op die manier komt er veel meer rust in je hoofd, kan je spanningen gaan loslaten, word je concentratie weer beter en kan je daardoor veel meer met je aandacht zijn bij wat je doet en de mensen om je heen. Je zult zien dat je op die manier weer een leven krijgt dat lichter en ook nog eens leuker aanvoelt. Gewoon omdat je dan veel meer van alles kunt genieten.

Want zeg nou zelf, constant een gevoel hebben van druk zijn, te weinig tijd hebben, van alles moeten en niet eens meer tijd voor jezelf hebben, dat is best wel zwaar. En dat is jammer, je leven kan zoveel leuker en fijner zijn dan dat!

En het fijne van zo’n webinar is dat je me via de chat al jouw vragen hierover kunt stellen en ik ze gelijk live kan beantwoorden.

De Masterclass is helemaal gratis, duurt ongeveer 5 kwartier en volg je online, dus gewoon via je laptop of mobiel 😊

 

Aanmelden

Aanmelden doe je door hieronder je gegevens in te vullen. Je krijgt dan een bevestigingsmail waardoor je weet dat ik je aanmelding ontvangen heb en je online plekje gereserveerd is.

Mocht je die mail niet ontvangen, dan is deze in je spambox of bij reclame terecht gekomen, dus hou dat even in de gaten.

Zie ik je dan?