Miriam Dijst Coaching
Miriam Dijst Coaching

“En, hoe gaat het met je?”
Deze simpele vraag werd mij inmiddels alweer heel wat jaren geleden door mijn manager gesteld. Ik was net van plan om mijn positieve verhaaltje af te gaan steken, maar die woorden bleven ergens achterin mijn keel hangen. Het enige dat eruit kwam waren tranen en daarna “Ik geloof toch niet zo goed …”

Enkele jaren daarna, tijdens de training ‘Begeleiden bij stress en burn-out’ die ik als coach volgde, werd mij pas echt duidelijk wat er toen met me aan de hand was. Ik bleek overspannen te zijn geweest en had daarbij ook klachten die met een burn-out te maken hadden.

 

Vier jaar, veel te lang ….

Natuurlijk wist ik toen wel dat ik last had van stressklachten, maar tijdens die training zoveel jaar daarna, werd me pas duidelijk in welke mate. En wat een worsteling is dat al die jaren geweest. Als ik achteraf op die periode terugkijk, heb ik zelfs een jaar of vier last gehad van ernstige stressklachten. Alleen had ik dat toen niet zo bewust door. Ik wist natuurlijk wel dat het niet heel goed ging, maar dacht me toch nog redelijk te redden.

Eigenlijk was ik toen alleen maar aan het ‘overleven’. Hoe kon ik zo goed mogelijk mijn werk blijven doen, terwijl ik voelde dat ik doodop was. Dan kan het niet anders dan dat dat ook ten koste gaat van de mensen om je heen. Ik kon thuis heel geïrriteerd reageren, had weinig zin om dingen te ondernemen en was vaak totaal niet met mijn aandacht bij wat een van mijn kinderen vertelde.

 

Stress en burn-out coach

Het positieve van deze periode is dat het me heeft gebracht waar ik nu ben. Mijn werk als stress en burn-out coach. Na mijn opleiding tot coach ben ik me gaan specialiseren in het begeleiden bij stress en burn-out klachten. Inmiddels heb ik natuurlijk geleerd dat je echt niet jaren met je stressklachten hoeft rond te lopen. Maar je moet wel de juiste begeleiding hierbij krijgen, iemand die je uit je eigen denkpatroon haalt. Want met alleen maar thuis zitten als je een burn-out hebt, kom je er niet.

Natuurlijk heb ik via allerlei trainingen en cursussen de nodige kennis opgedaan. En ik vind het nog steeds leuk om nieuwe trainingen te volgen. En doordat ik precies weet hoe je je bij langdurige stressklachten voelt, welk proces je doormaakt en wat de valkuilen daarin zijn, ben ik de juiste coach voor je. Maakt niet uit in welk stadium van stressklachten je zit, dat kan van preventie zijn tot het al volledig thuis zitten met een burn-out of overspannenheid.

 

Ervaring

Zo’n 5 jaar geleden heb ik de stap gewaagd om mijn vaste baan op te zeggen en mij helemaal te richten op het coachvak. Ik heb inmiddels al meer dan 150 mensen via een persoonlijk coachingstraject op het gebied van stress en burn-out mogen begeleiden. Deze ervaring, samen met de kennis die ik heb opgedaan via opleidingen, trainingen en mijn eigen ervaringen, maakt dat ik inmiddels een echte specialist ben in de begeleiding bij stress en burn-out.

En wat een mooie veranderingen vinden er tijdens een coachingstraject plaats. Ik kan daar nog steeds van genieten en vind het heel bijzonder om op de zijlijn mee te mogen lopen in iemands proces. Want een proces is het.

Ik leer je namelijk niet alleen de juiste middelen en tools om je weer ontspannen en energiek te voelen, ik neem je ook mee in een stukje persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld het leren aangeven van je grenzen, je perfectionisme wat meer loslaten, je niet meer voor alles en iedereen verantwoordelijk voelen, het ‘moeten’ meer los kunnen laten, jezelf waardevoller leren vinden en je niet meer zoveel aantrekken van wat anderen van je denken. Allemaal zaken die ik zelf ook heb moeten leren …

 

Uit je comfortzone, op naar groei

Misschien vind je coaching best een stap en zelfs een beetje spannend.
Maar daarom vind ik deze quote ook zo mooi:

“If you do what you’ve always done, you’ll get what you’ve always gotten”

Als je iets wilt veranderen, zal je iets anders moet gaan doen dan je altijd hebt gedaan. Een stukje uit je comfortzone dus, want daar ligt je uitdaging en je groei. En samen met mij gaat dat je helemaal lukken! Ik begeleid je om dat via kleine stappen te doen, zodat je langzamerhand steeds meer het vertrouwen krijgt dat je het kunt. Lees hier de referenties van mijn klanten maar eens.

 

Nieuwsgierig geworden wat ik voor je kan betekenen?
Begin dan bijvoorbeeld eens met het aanvragen van een gratis stress-analyse

 

Opleidingen/ cursussen/ trainingen

Ik heb de opleiding ‘Doelgericht Coachen’ bij ‘De Ommezwaai’ in Castricum gevolgd en daarnaast ook de volgende cursussen/trainingen:

  • NLP-interventies en tijdlijntherapie
  • Timemanagement
  • Mindfulness
  • Wandelcoaching
  • EFT (Emotional Freedom Techniques) – Practitioner en Master
  • Depressie in therapie
  • ACT (Acceptance and Commitment Therapy)

Zowel mijn coach-opleiding als de cursussen en trainingen die ik heb gevolgd, zijn allen op HBO-niveau en geaccrediteerd door óf het NOBCO (beroepsorganisatie voor coaching) óf door het BivT (Bijscholingsinstituut voor therapeuten).

 

En verder

Ik ben getrouwd met Rik, heb 3 studerende zoons en woon in een heerlijk huis in het centrum van Heemskerk (Noord-Holland). Binnen een minuut of 10 ben ik op de fiets bij mijn coachruimte, heerlijk, hoef ik nooit in de file te staan. Alleen zal ik hiermee m’n conditie niet echt opbouwen, dus doe ik daarnaast ook nog aan yoga en fitness 😊

 

Heb je vragen, wil je meer informatie of een afspraak plannen?
Neem dan hier contact met mij op.

 

Plaats een reactie

Gratis tips ontvangen voor een lekker ontspannen leven?

Vul dan je gegevens in en ontvang 1 x per 2 weken de Stress-weg-wijzer met leuke tips, interessante weetjes en inspirerende quotes
Voornaam
Achternaam
E-mailadres