“En, hoe gaat het met je?”
Deze simpele vraag werd mij inmiddels alweer heel wat jaren geleden door mijn manager gesteld. Ik was net van plan om mijn positieve verhaaltje af te gaan steken, maar die woorden bleven ergens achterin mijn keel hangen. Het enige dat eruit kwam waren tranen en daarna “Ik geloof toch niet zo goed …”

 

Enkele jaren daarna, tijdens de training ‘Begeleiden bij stress en burn-out’ die ik als coach volgde, werd mij pas echt duidelijk wat er toen met me aan de hand was. Ik bleek overspannen te zijn geweest en had daarbij ook klachten die met een burn-out te maken hadden.

Vier jaar, veel te lang …

Uiteindelijk heeft dit hele proces om mij weer oké te voelen een jaar of vier geduurd. Veel te lang, dat weet ik inmiddels uit ervaring van de begeleiding van mijn coachklanten. Alleen, in die tijd was het nog niet heel gewoon dat je je door een coach liet begeleiden. Het kan écht anders, je hoeft het niet alleen te doen!

Het positieve van deze periode is dat het me heeft gebracht waar ik nu ben. Mijn werk als stress en burn-out coach. Na mijn opleiding tot coach ben ik me gaan specialiseren in het begeleiden bij stress en burn-out klachten. Inmiddels heb ik natuurlijk geleerd dat je echt niet jaren met je stressklachten hoeft rond te lopen. Maar je moet wel de juiste begeleiding hierbij krijgen, iemand die je uit je eigen denkpatroon haalt. Want met alleen maar thuis zitten als je een burn-out hebt, kom je er niet.

Natuurlijk heb ik via allerlei trainingen en cursussen de nodige kennis opgedaan. En ik vind het nog steeds leuk om nieuwe trainingen te volgen. En doordat ik precies weet hoe je je bij langdurige stressklachten voelt, welk proces je doormaakt en wat de valkuilen daarin zijn, ben ik de juiste coach voor je wanneer je al langere tijd last hebt van stressklachten of bent uitgevallen met een burn-out of door overspannenheid.

Stress en burn-out coach

Ruim 6 jaar geleden heb ik de stap gewaagd om mijn vaste baan op te zeggen en mij helemaal te richten op het coachvak. Ik heb inmiddels al zo’n 150 tot 200 mensen mogen begeleiden via een persoonlijk coachtraject op het gebied van stress en burn-out. Deze ervaring, samen met de kennis die ik heb opgedaan via opleidingen, trainingen en mijn eigen ervaringen, maakt dat ik inmiddels een echte specialist ben in de begeleiding bij stress en burn-out.

En wat een mooie veranderingen vinden er tijdens een coachtraject plaats. Ik kan daar nog steeds van genieten en vind het heel bijzonder om op de zijlijn mee te mogen lopen in iemands proces. Want een proces is het.

Ik leer je namelijk niet alleen de juiste middelen en tools om je weer ontspannen en energiek te voelen, ik neem je ook mee in een stukje persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld het leren aangeven van je grenzen, je perfectionisme wat meer loslaten, je niet meer voor alles en iedereen verantwoordelijk voelen, het ‘moeten’ meer los kunnen laten, jezelf waardevoller leren vinden en je niet meer zoveel aantrekken van wat anderen van je denken. Allemaal zaken die ik zelf ook heb moeten leren …

Uit je comfortzone, op naar groei

Misschien vind je coaching best een stap en zelfs een beetje spannend.
Maar daarom vind ik deze quote ook zo mooi:

“If you do what you’ve always done, you’ll get what you’ve always gotten”

Als je iets wilt veranderen, zal je iets anders moet gaan doen dan je altijd hebt gedaan. Een stukje uit je comfortzone dus, want daar ligt je uitdaging en je groei. En samen met mij gaat dat je helemaal lukken! Ik begeleid je om dat via kleine stappen te doen, zodat je langzamerhand steeds meer het vertrouwen krijgt dat je het kunt. Lees hier de referenties van mijn klanten maar eens.

Opleidingen/ cursussen/ trainingen

Ik heb de opleiding ‘Doelgericht Coachen’ bij ‘De Ommezwaai’ in Castricum gevolgd en daarnaast ook de volgende cursussen/trainingen:

 • Begeleiding bij stress en burn-out
 • NLP-interventies en tijdlijntherapie
 • Timemanagement
 • Mindfulness
 • Wandelcoaching
 • EFT (Emotional Freedom Techniques) – Practitioner en Master
 • Depressie in therapie
 • ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
 • Karakterstructuren
 • Hersenen en bewustzijn
 • Access Bars

Zowel mijn coachopleiding als de cursussen en trainingen die ik heb gevolgd, zijn allen op HBO-niveau en geaccrediteerd door óf het NOBCO (beroepsorganisatie voor coaching) óf door het BivT (Bijscholingsinstituut voor therapeuten).

Meld je aan voor een gratis stress-analyse!

En ontdek wat je nodig hebt om je weer energiek en ontspannen te voelen

En verder

Ik ben getrouwd met Rik, heb 3 zoons waarvan de oudste twee inmiddels een leuke baan hebben en de jongste nog studeert. Ze wonen nog wel allemaal thuis en dat is in Heemskerk (Noord-Holland) in een heerlijk huis in het centrum. Binnen een minuut of 10 ben ik op de fiets bij mijn coachruimte en fiets dan door het prachtige park Assumburg. Alleen zal ik hiermee m’n conditie niet echt opbouwen, dus doe ik daarnaast ook nog aan yoga en fitness 😊