“En, hoe gaat het met je?”
Deze simpele vraag werd mij inmiddels alweer heel wat jaren geleden door mijn manager gesteld. Ik was net van plan om mijn positieve verhaaltje af te gaan steken, maar die woorden bleven ergens achterin mijn keel hangen. Het enige dat eruit kwam waren tranen en daarna “Ik geloof toch niet zo goed …”

 

Enkele jaren daarna, tijdens de training ‘Begeleiden bij stress en burn-out’ die ik als coach volgde, werd mij pas echt duidelijk wat er toen met me aan de hand was. Ik bleek overspannen te zijn geweest en had daarbij ook klachten die met een burn-out te maken hadden.

Vier jaar, veel te lang …

Uiteindelijk heeft dit hele proces om mij weer helemaal oké te voelen een jaar of vier geduurd. Veel te lang, dat weet ik inmiddels uit ervaring door de begeleiding van mijn coachklanten. Alleen, in die tijd was het nog niet heel gewoon dat je je door een coach liet begeleiden en van een stress en burn-out coach had nog helemaal niemand gehoord. Maar het kan écht anders, je hoeft het niet alleen te doen!

Het positieve van deze periode is dat het me heeft gebracht waar ik nu ben. Mijn werk als stress en burn-out coach. Na mijn opleiding tot coach ben ik me gaan specialiseren in het begeleiden bij stress en burn-out klachten. Inmiddels heb ik natuurlijk geleerd dat je echt niet jaren met je stressklachten hoeft rond te lopen. Maar je moet wél de juiste specialistische begeleiding hierbij krijgen, en iemand die je uit je eigen denkpatroon haalt. En ook wanneer je al thuis zit met een burn-out, kom je er niet door alleen maar rustig aan te doen.

Natuurlijk heb ik via allerlei trainingen en cursussen de nodige kennis opgedaan. En ik vind het nog steeds leuk om nieuwe trainingen te volgen om mezelf zo verder te ontwikkelen. En doordat ik precies weet hoe je je bij langdurige stressklachten voelt, welk proces je doormaakt en wat de valkuilen daarin zijn, ben ik echt de juiste coach voor je wanneer je al langere tijd last hebt van stressklachten of bent uitgevallen met een burn-out of door overspannenheid.

Stress en burn-out coach

Ruim 8 jaar geleden heb ik de stap gewaagd om mijn vaste baan op te zeggen en mij helemaal te richten op het coachvak. Ik heb inmiddels al zo’n 250 mensen mogen begeleiden als stress en burn-out coach. Deze ervaring, samen met de kennis die ik heb opgedaan via opleidingen, trainingen en mijn eigen ervaringen, maakt dat ik inmiddels een echte specialist ben om jou volledig van je stressklachten af te helpen.

En wat een mooie veranderingen vinden er tijdens een coachtraject plaats. Ik kan daar nog steeds van genieten en vind het heel bijzonder om op de zijlijn mee te mogen lopen in iemands proces. Want een proces is het.

Ik leer je namelijk niet alleen de juiste middelen en tools om je weer ontspannen en energiek te voelen, ik neem je ook mee in een stukje persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld het leren aangeven van je grenzen, je perfectionisme wat meer loslaten, je niet meer voor alles en iedereen verantwoordelijk voelen, het ‘moeten’ meer los kunnen laten, jezelf waardevoller leren vinden en je niet meer zoveel aantrekken van wat anderen van je denken. Allemaal zaken die ik zelf ook heb moeten leren …

Uit je comfortzone, op naar groei

Misschien vind je coaching best een stap en zelfs een beetje spannend.
Maar daarom vind ik deze quote ook zo mooi:

“If you do what you’ve always done, you’ll get what you’ve always gotten”

Als je iets wilt veranderen, zal je iets anders moet gaan doen dan je altijd hebt gedaan. Een stukje uit je comfortzone dus, want daar ligt je uitdaging en je groei. En samen met mij gaat dat je helemaal lukken! Als stress en burn-out coach begeleid ik je om dat via kleine stappen te doen, zodat je langzamerhand steeds meer het vertrouwen krijgt dat je het kunt. Lees hier de referenties van mijn klanten maar eens.

Opleidingen/ cursussen/ trainingen

Ik heb de opleiding ‘Doelgericht Coachen’ bij ‘De Ommezwaai’ in Castricum gevolgd en daarnaast ook de volgende cursussen/trainingen:

 • Begeleiding bij stress en burn-out
 • NLP-interventies en tijdlijntherapie
 • Timemanagement
 • Mindfulness
 • Wandelcoaching
 • EFT (Emotional Freedom Techniques) – Practitioner en Master
 • Depressie in therapie
 • ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
 • Karakterstructuren
 • Hersenen en bewustzijn
 • Access Bars
 • Voeding en je brein

Zowel mijn coachopleiding als de cursussen en trainingen die ik heb gevolgd, zijn allen op HBO-niveau en geaccrediteerd door óf het NOBCO (beroepsorganisatie voor coaching) óf door het BivT (Bijscholingsinstituut voor therapeuten).

Meld je aan voor een gratis stress-analyse!

En ontdek wat je nodig hebt om je weer energiek en ontspannen te voelen

En verder

Ik ben getrouwd met Rik, heb 3 zoons, waarvan de oudste twee inmiddels een leuke baan hebben en vorig jaar ook op zichzelf zijn gaan wonen. En de jongste studeert nog. Ik woon in Heemskerk (Noord-Holland) in een heerlijk huis in het centrum van het dorp en dichtbij het strand.

Na een jaar of 8 een coachruimte te hebben gehuurd, heb ik nu een prachtig tuinkantoor waar de coachgesprekken plaatsvinden. Helemaal ingericht in mijn eigen stijl en tevens bedoeld om je lekker op je gemak te voelen. En natuurlijk, online gesprekken zijn uiteraard ook een optie als je wat verder bij mij vandaan woont. Ongeveer de helft van mijn coachtrajecten zijn tegenwoordig online, geen enkel probleem.

En ja, met een reistijd van 5 seconden naar m’n werk, zal ik niet echt mijn conditie opbouwen, dus doe ik daarnaast ook nog aan yoga en fitness en sla regelmatig een balletje op de padelbaan 😊