Wanneer je hebt ontdekt dat de klachten waar je last van hebt met stress te maken hebben, zal je ook ontdekt hebben dat even ‘uitrusten’ niet meer voldoende voor je is om op te laden. Want als je heel eerlijk bent naar jezelf, moet je bekennen dat dit niet iets is van de afgelopen weken. Het gaat eigenlijk al maanden zo of zelfs langer. Waar je eerst nog kon opladen door een rustig weekend of een paar vrije dagen, lukt dat nu niet meer. Zodra je gaat beginnen loopt de spanning gelijk al op.

 

Op de overlevingsstand

En zo herken je jezelf helemaal niet. Je had altijd genoeg energie om leuke dingen met je partner of je vrienden of vriendinnen te ondernemen, maar ook dat komt er steeds minder van. Het kost je juist energie in plaats van dat het je energie oplevert. Voor de buitenwereld lijkt het of alles oké gaat, alleen je partner weet dat het anders is. Het voelt voor jou ook een beetje als falen dat je het blijkbaar niet aankan.

Dat alles heeft ermee te maken dat je een te lange periode te veel van jezelf hebt gevraagd. Wanneer stress al een tijd (onbewust) bij je speelt, wordt het steeds lastiger voor je lijf om de adrenaline die stress bij je opwekt, te laten zakken. Je brein zet je dan op een gegeven moment op de ‘overlevingsstand’. Dat betekent dat je doorgaat zonder eigenlijk erover na te denken hoe je je voelt of hoe het met je gaat. Doorgaan op pure wilskracht dus.

En dat zorgt ervoor dat je langzamerhand uitgeput raakt, zowel fysiek als mentaal. Daardoor kan het voorkomen dat je ‘zomaar’ van de een op de andere dag thuis komt te zitten met een burn-out, als dat op dit moment bij jou al niet het geval is. En ja, kon je een tijdje geleden de signalen nog negeren, je kunt er nu niet meer omheen.

Dan is het echt tijd om hiermee via een goede begeleiding aan de slag te gaan, want op deze manier doorgaan lukt gewoon niet meer. Zelfs niet als je vindt dat je dit eigenlijk zelf zou moeten oplossen. Je brein is namelijk inmiddels zover, dat die niet meer in staat is om oplossingen te bedenken. Maar ook je energieniveau is zo laag geworden, dat je jezelf nog maar moeilijk in de actiestand kunt zetten.

 

Coaching is hét ideale middel om je te begeleiden

Wanneer je al langere tijd last hebt stressklachten of al met een burn-out thuis zit, is de begeleiding via een coachtraject dat speciaal is gericht op stress en burn-out, het ideale hulpmiddel om van je stressklachten af te komen en volledig te herstellen. Coaching is ook heel praktisch ingericht. Het is dus niet alleen maar praten, maar ook aan je eigen herstel werken door middel van eenvoudige oefeningen en opdrachten. En dit alles natuurlijk precies aangepast op wat jij op dat moment nodig hebt.

Daarmee reik ik je de tools aan om ook thuis hiermee aan de slag te gaan. Keer op keer krijg ik van mijn coachklanten terug dat dat hetgeen is waar ze naar op zoek waren. Je merkt dan dat je hiermee zelf invloed kunt hebben op je eigen situatie en daarmee op je herstel.

Samen met de coachgesprekken, en daarbij het werken aan een stukje persoonlijke ontwikkeling, ga je langzamerhand weer merken dat je niet alleen de regie over jezelf weer terug hebt gevonden, maar ook over je leven. Je kunt weer het leven leven zoals jij graag zou willen. Je gaat weer vooruit in plaats van alleen maar stil te staan. Hoe fijn is dat!

Coachtraject

Via een coachtraject begeleid ik je om volledig van je stressklachten of burn-out te herstellen, zodat je je weer helemaal in balans voelt. Je hebt weer energie om te doen wat je graag wilt doen, voelt je heerlijk ontspannen, de druk van alles ‘moeten’ is eraf en de rust en ruimte in je hoofd is terug. Lees daarom verder wat ik voor jou via een coachtraject kan betekenen en wat een traject via mij inhoudt.
Wat een coachtraject bij mij inhoudt

Gratis stress-analyse

Meld je aan voor een gratis stress-analyse en ontdek wat je nodig hebt om je stressniveau te laten dalen en je weer energiek en ontspannen te voelen. Je komt precies te weten wat de hoogte van je stressniveau is en wat dit inhoudt. En geef ik je een persoonlijk op jou afgestemd advies wat je kunt doen om zo snel mogelijk van je stressklachten te herstellen.
Gratis stress-analyse aanvragen

Access Bars voor rust en ruimte in je hoofd en lijf

Heb je behoefte aan meer rust, ruimte en ontspanning in je hoofd en je lijf? Merk je dat je al wat langer last hebt van stress met alle klachten die daarmee samengaan? Dan is Acces Bars echt iets voor jou! Anders dan een coachgesprek, want je ligt dan op een behandeltafel. En praten mag tijdens de sessie wel, maar het is vaak ook fijn om niet te praten en zo de behandeling helemaal te kunnen doorvoelen.
Meer info Access Bars en afspraak maken

Masterclass ‘Overgevoeligheid en stress’ op woensdag 1 december

Wanneer je te veel tegelijkertijd moet doen, komen er te veel prikkels op je af. Je raakt het overzicht kwijt en dat geeft een onrustig gevoel. Je stress-systeem wordt zo steeds geactiveerd en dat kan een burn-out opleveren. In dit webinar vertel ik over de relatie tussen overgevoeligheid en stress, hoe dit ontstaat en wat je nodig hebt om hier anders mee om te gaan, zodat je stressniveau kan dalen.
Meer info en aanmelden