Wanneer je hebt ontdekt dat de klachten waar je last van hebt met stress te maken hebben, zal je ook ontdekt hebben dat even ‘uitrusten’ niet meer voldoende voor je is om op te laden. Want als je heel eerlijk bent naar jezelf, moet je bekennen dat dit niet iets is van de afgelopen weken. Het gaat eigenlijk al maanden zo of zelfs langer. Waar je eerst nog kon opladen door een rustig weekend of een paar vrije dagen, lukt dat nu niet meer. Zodra je gaat beginnen loopt de spanning gelijk al op.

 

Op de overlevingsstand

En zo herken je jezelf helemaal niet. Je had altijd genoeg energie om leuke dingen met je partner of je vrienden of vriendinnen te ondernemen, maar ook dat komt er steeds minder van. Het kost je juist energie in plaats van dat het je energie oplevert. Voor de buitenwereld lijkt het of alles oké gaat, alleen je partner weet dat het anders is. Het voelt voor jou ook een beetje als falen dat je het blijkbaar niet aankan.

Dat alles heeft ermee te maken dat je een te lange periode te veel van jezelf hebt gevraagd. Wanneer stress al een tijd (onbewust) bij je speelt, wordt het steeds lastiger voor je lijf om de adrenaline die stress bij je opwekt, te laten zakken. Je brein zet je dan op een gegeven moment op de ‘overlevingsstand’. Dat betekent dat je doorgaat zonder eigenlijk erover na te denken hoe je je voelt of hoe het met je gaat. Doorgaan op pure wilskracht dus.

En dat zorgt ervoor dat je langzamerhand uitgeput raakt, zowel fysiek als mentaal. Daardoor kan het voorkomen dat je ‘zomaar’ van de een op de andere dag thuis komt te zitten met een burn-out, als dat op dit moment bij jou al niet het geval is. En ja, kon je een tijdje geleden de signalen nog negeren, je kunt er nu niet meer omheen.

Dan is het echt tijd om hiermee via een goede begeleiding tijdens burn-out coaching aan de slag te gaan, want op deze manier doorgaan lukt gewoon niet meer. Zelfs niet als je vindt dat je dit eigenlijk zelf zou moeten oplossen. Je brein is namelijk inmiddels zover, dat die niet meer in staat is om oplossingen te bedenken. Maar ook je energieniveau is zo laag geworden, dat je jezelf nog maar moeilijk in de actiestand kunt zetten.

 

Coaching is hét ideale middel om je te begeleiden

Wanneer je al langere tijd last hebt stressklachten of al met een burn-out thuis zit, is de begeleiding via een coachtraject dat speciaal is gericht op stress en burn-out, het ideale hulpmiddel om van je stressklachten af te komen en volledig te herstellen. Burn-out coaching is ook heel praktisch ingericht. Het is dus niet alleen maar praten, maar ook aan je eigen herstel werken door middel van eenvoudige oefeningen en opdrachten. En dit alles natuurlijk precies aangepast op wat jij op dat moment nodig hebt.

Daarmee reik ik je de tools aan om ook thuis hiermee aan de slag te gaan. Keer op keer krijg ik van mijn coachklanten terug dat dat hetgeen is waar ze naar op zoek waren. Je merkt dan dat je hiermee zelf invloed kunt hebben op je eigen situatie en daarmee op je herstel.

Samen met de gesprekken tijdens burn-out coaching, en daarbij het werken aan een stukje persoonlijke ontwikkeling, ga je langzamerhand weer merken dat je niet alleen de regie over jezelf weer terug hebt gevonden, maar ook over je leven. Je kunt weer het leven leven zoals jij graag zou willen. Je gaat weer vooruit in plaats van alleen maar stil te staan. Hoe fijn is dat!

Gratis Masterclass: De relatie tussen overgevoeligheid en stress

Soms zijn er van die momenten dat je voor je gevoel te veel tegelijkertijd moet doen. Dan raak je het overzicht kwijt, voelt alles aan als moeten en raakt je hoofd overvol. En het lijkt wel of al die gedachten dan ook niet meer te stoppen zijn. Herkenbaar? Dan is deze gratis online Masterclass echt iets voor jou! Het leuke van deze Masterclass is dat je na aanmelding zelf kunt bepalen wanneer je deze gaat kijken. De opname blijft namelijk een week lang beschikbaar voor je. Kan je zelf inplannen wanneer je daar even rustig de tijd voor kunt nemen.
Meer info en aanmelden

Gratis stress-analyse

Meld je aan voor een gratis stress-analyse en ontdek wat je nodig hebt om je stressniveau te laten dalen en je weer energiek en ontspannen te voelen. Je komt precies te weten wat de hoogte van je stressniveau is en wat dit inhoudt. En geef ik je een persoonlijk op jou afgestemd advies wat je kunt doen om zo snel mogelijk van je stressklachten te herstellen.
Gratis stress-analyse aanvragen

Coachtraject/ coachprogramma

Via een van mijn coachtrajecten of -programma’s, begeleid ik je om van je stressklachten of burn-out te herstellen, zodat je je weer volledig in balans voelt. Je hebt weer energie om te doen wat je graag wilt doen, voelt je heerlijk ontspannen, de druk van alles ‘moeten’ is eraf en de rust en ruimte in je hoofd is terug. Lees verder wat ik voor je kan betekenen via de verschillende mogelijkheden die ik voor je heb.
Wat een coachtraject of -programma bij mij inhoudt

Access Bars voor rust en ruimte in je hoofd en lijf

Heb je behoefte aan meer rust, ruimte en ontspanning in je hoofd en je lijf? Merk je dat je al wat langer last hebt van stress met alle klachten die daarmee samengaan? Dan is Acces Bars echt iets voor jou! Anders dan een coachgesprek, want je ligt dan op een behandeltafel. En praten mag tijdens de sessie wel, maar het is vaak ook fijn om niet te praten en zo de behandeling helemaal te kunnen doorvoelen.
Meer info Access Bars en afspraak maken