Daisy:
“Ik heb echt het gevoel een ander mens te zijn. Dit had ik aan het begin van het traject niet verwacht. Juist omdat de opdrachten en gesprekken zo simpel overkomen dat ik twijfelde wat het effect zou zijn. Maar juist deze nieuwe gewoontes aanleren en ook mijn gedachtes liefdevol benaderen, heeft ervoor gezorgd dat ik nu nieuwe tools heb om mijn leven te leiden. Daar ben ik echt heel dankbaar voor. Bedankt Miriam, voor je leiding geven hierin.”

Judith:
“Tijdens het coachtraject heb ik geleerd om niet zo krampachtig vast te houden aan routines, maar alles wat losser te laten. En niet altijd maar rennen!! Ik probeer bewuster te zijn van de dingen die ik doe, meer te genieten, niet alles van te voren te plannen en meer te kijken naar wat de dag brengt. De gesprekken met Miriam heb ik heel fijn en positief ervaren. Hoewel de gesprekken me in het begin veel energie kostten, gaf het me juist ook veel energie om er weer voor te gaan! Miriam is rustig, duidelijk en eerlijk en dat was heel fijn op de momenten dat ik het allemaal even niet zo goed wist. Gelijk al tijdens het eerste gesprek voelde het voor mij heel vertrouwd. Daardoor twijfelde ik er eigenlijk niet over om haar als coach te nemen.”

Joyce:
“Ik voel me compleet anders dan aan het begin van het traject. Ik heb geleerd om tijd en ruimte te nemen voor mezelf, iets minder hard (mezelf voorbij) te rennen en om minder schuldgevoelens te ervaren vanuit een angst om anderen tekort te doen. De gesprekken met Miriam vond ik heel fijn! Het was een mooie balans tussen uitgedaagd worden om zelf na te denken, te praten, te reflecteren en anderzijds tips/adviezen en ‘streng’ zijn waar nodig, op een betrokken manier. Dat voelde fijn, dat ze echt actief luistert en tussen de regels door kan luisteren. Ook de ruimte en aandacht die er op die manier voor mijn stressklachten waren, hebben me heel erg geholpen.”

Lisa:
“Ik ben erg positief over het coachtraject. Miriam gaf me gelijk een vertrouwd gevoel om alles te vertellen wat me dwars zat. Dat is heel fijn! Ze heeft een open en betrouwbare uitstraling. Het coachtraject heeft mij handvatten gegeven voor een betere levensstijl en balans tussen werk en privé. Ook heb ik geleerd om meer in het moment te leven en niet te veel vooruit te plannen. Ik heb inzichtelijk kunnen maken wat me energie geeft en wat me energie kost, waardoor ik goed weet wat ik nodig heb om me blij en opgeladen te voelen. De combinatie van de persoonlijke gesprekken met de online training werkte heel fijn! De online training gaf meer kleine actiepunten om direct mee aan de slag te gaan. De persoonlijke gesprekken gingen weer meer de diepte in.”

Esther:
“Tijdens mijn burn-out kwam ik bij Miriam terecht en heb mijn doel via het traject helemaal behaald. Ik voel mij nu rustiger, relaxter en heb geleerd meer voor mijzelf op te komen. De online training die bij het traject hoort vond ik overzichtelijk, duidelijk en de opdrachten makkelijk uitvoerbaar door de korte video’s met uitleg. De gesprekken, die plaatsvonden in een huiselijke warme sfeer, heb ik erg fijn gevonden. Op een directe, soms confronterende, maar vooral motiverende manier, werden de gesprekken gevoerd om voor mijzelf zoveel mogelijk eruit te kunnen halen. Daarnaast heb ik door een aantal sessies EFT en Acces Bars oud zeer en diepliggende emoties kunnen verwerken. Nogmaals bedankt!”

Evelien:
“Het belangrijkste wat ik in het traject met Miriam heb geleerd is dat goed meer dan goed is en dat je negatieve gedachten of piekergedachten niet zijn wie je bent. De combinatie van de persoonlijke gesprekken met de opdrachten uit de online training vond ik een hele fijne manier van werken. Ook dat de opdrachten via korte filmpjes werden uitgelegd, heel duidelijk zo en fijn om dit thuis te doen en toe te passen. Bij Miriam voelde ik pas voor het eerst de erkenning van mijn burn-out en voelde me daardoor serieus genomen. Dat had ik nog niet eerder bij anderen ervaren.”

Martin:
“De gesprekken met Miriam hebben mij enorm geholpen om het vertrouwen in mijzelf terug te vinden, mijn valkuilen en problemen te zien en hier wat aan te doen. Ik weet nu dat ik niet alles alleen hoef te regelen en op te lossen en ik kan en mag ook ‘nee’ zeggen. Ik heb ontdekt dat wanneer ik goed voor mezelf zorg, de rest bijna vanzelf ook goed gaat. Ik vind Miriam analytisch, ze kan ‘worstelingen’ relatief snel boven water krijgen en ze vervolgens als geen ander in mooie zinnen inpakken. Ik vond het coachingstraject een leuke en inspirerende samenwerking.”

Danique:
“In het traject met Miriam heb ik vooral geleerd dat ik naar mezelf mag luisteren en het niet alleen hoor, maar daar ook naar handel. Dus niet alleen maar ‘ja’ zeggen en het iedereen naar de zin willen maken, maar luisteren naar wat ik wil, wat ik kan en wat ik voel. Dat heeft mij vrijheid gegeven in mijn hoofd. Miriam heeft mij hierbij geholpen doordat ze betrokken is en daardoor snel te vertrouwen. Ze speelt in op situaties van dat moment. Dat is fijn, want het sluit daardoor precies aan op wat ik in die situatie nodig had. Ze is vindingrijk, positief en eerlijk, waardoor ze je weer nieuwe inzichten geeft.”

Renate:
“Ik ben tijdens het traject tot de ontdekking gekomen dat ik niet de hele wereld op mijn schouders hoef te nemen. De rust die Miriam uitstraalt en de manier van vragen stellen en het samenvatten aan het eind van het gesprek, vind ik sterke punten van haar. De herhaling die ze hierbij gebruikt vind ik prettig. Ik vind Miriam een hele warme en toegankelijke persoonlijkheid en denk dat ze meestal op gevoel/ intuïtie de goede richting van het gesprek kiest, waardoor ze iemand aan het denken zet en helpt om echt te kunnen reflecteren op gevoelens en gedachten. Ik ben blij dat ik met haar het traject ben aangegaan.”

Daisy:
“Het belangrijkste inzicht dat ik in het traject met Miriam heb opgedaan, is dat ik eigenlijk heel goed weet hoe ik me voel en of ik iets als prettig ervaar of niet. En ik heb geleerd daar ook naar te handelen. Ik vond het heel leuk om naast de persoonlijke gesprekken, de opdrachten uit de online training te doen. Ze zijn gemakkelijk uit te voeren qua tijd en moeilijkheidsgraad en ook ten aanzien van wat je brein op dat moment aankan. Juist door de combinatie van deze opdrachten en de persoonlijke gesprekken ging mijn herstel prima. Ik ben ontzettend blij dat je me zo goed hebt geholpen, dus dank daarvoor.”

Laura:
Het coachingstraject bij Miriam heeft mij inzicht gegeven in mijn energiebalans en ik heb leren luisteren naar mijn gevoel en lichaam waardoor er meer rust is ontstaan. De gesprekken met Miriam waren heel praktisch en verhelderend.  Ze is eerlijk en duidelijk in contact en staat tegelijkertijd naast je waardoor het echt vertrouwd voelt.”

Jennifer:
“Het belangrijkste dat ik tijdens het coachingstraject heb geleerd is dat ik mijn stem mag gebruiken. Ik doe er toe en ik mag gezien en gehoord worden. Coaching was voor mij een groeiproces waarin ik mijzelf heb leren kennen en vooral meer van mijzelf ben gaan houden. De betrokkenheid van Miriam en de volledige aandacht die ze je biedt vind ik erg mooi. Vanaf de start heeft ze mij een gevoel van veiligheid en vertrouwdheid gegeven. Het voelde met recht dat we samen het traject doorlopen hebben.”

Sandra:
“Door het coachingstraject bij Miriam weet ik nu hoe sterk ik eigenlijk ben. Ik geloof weer in mijzelf, heb veel meer veerkracht, leef in het nu en heb ontdekt dat mijn gedachten ook echt ‘mijn’ gedachten zijn, die ik best makkelijk kan aanpassen. Wat de sterke punten van Miriam betreft, vind ik dat ze rustig is, ze komt iedere keer terug op doelen, kan goed luisteren, vat het goed samen en daardoor voel ik me gehoord en begrepen. Daarnaast weet ze de vinger op de zere plek te leggen, is er ruimte voor een lach en het relativeren van gevoelens.”

Annette:
“Ik heb de gesprekken met Miriam als zeer prettig ervaren. Ze is eerlijk, duidelijk, kan zich goed inleven, luistert goed en geeft daarop feedback en is altijd goed voorbereid op het gesprek. Ik heb geleerd om meer om mezelf te denken, bij de gebeurtenissen stil te staan die ik heb meegemaakt, mijn eigen rol daarin en vooral ook om tijd voor mezelf te nemen.”

Lucas:
“Ik heb de gesprekken ervaren als gemakkelijk, flexibel en soepel. Af en toe confronterend op een goede manier. Miriam is niet bang om aan te geven waar de knelpunten liggen en legt verbindingen met wat ik eerder heb gezegd. Het belangrijkste wat ik tijdens het coachingstraject heb geleerd is om voor mijzelf te kiezen. Daarnaast heb ik inzicht gekregen in mijn energiegevers en –nemers en waar mijn waardes liggen wat werk betreft. Hiermee kan ik verder in wat ik in de toekomst wil gaan doen.”