Tahira:
“Ik ben erg tevreden met het resultaat van het coachtraject, ik heb echt een ontwikkeling kunnen doormaken. Het door Miriam begrepen voelen in mijn paniek/angst aanvallen heeft mij ook erg geholpen. Wat ik fijn vond was dat zij uitlegde hoe die paniek/angst gevoelens tot stand komen en waarom dit terugkomt. Dat heeft mij tot een bepaald inzicht gebracht waardoor ik het makkelijker vond om gedachtes te relativeren en zo de angst en paniek kon dalen. Daarnaast praat Miriam zelf erg makkelijk, wat in mijn geval fijn is omdat ik zelf wat afwachtend ben. Het stimuleerde mij om open mijn verhaal te doen. Ook vond ik het goed dat ze kleine details van eerdere gesprekken onthield, dit zorgde ervoor dat ik me gehoord voelde en met plezier naar de gesprekken ging.”

Ayse:
“Het belangrijkste dat ik tijdens het coachtraject heb geleerd, is dat ik mezelf meer op nummer 1 mag zetten. Niet afwachten dat iemand iets voor je doet, maar daar zelf actie voor ondernemen. De combinatie van de gesprekken en daarnaast het thuis kunnen werken met de online training, vond ik perfect! Dat zorgde ervoor dat ik er thuis mee bezig bleef en zo verder aan mezelf kon werken. Miriam weet waar ze het over heeft. Ze luistert echt naar iemand en oordeelt niet. Ze doet wat aantal gesprekken wat nodig is, maar luistert ook naar de wensen van haar klant. Ik ben blij dat ik bij haar dit traject heb gevolgd. Het heeft me heel veel gebracht!”

Nelleke:
“Het traject bij Miriam heeft me veel inzicht gegeven, rust en balans. Ik kan nu bewuster ontspannen, vraag vaker om hulp, en maak me minder druk als taken in huis niet af zijn. In mijn werk kan ik nu bewust kiezen voor wat ik wil, kom ik steeds beter op voor mijn belangen en begint mijn zelfvertrouwen steeds meer te groeien. Ik ben zelfs gaan houden van mijzelf! Iets wat ik wel had gehoopt te bereiken, maar niet had verwacht dat dat ook zou gebeuren. Het was fijn om via de anderen in de groep te horen hoe zij met bepaalde situaties omgaan, dat je qua gevoel niet alleen bent. Daarnaast waren de persoonlijke gesprekken fijn en hielpen me om inzicht te krijgen. Ik vind Miriam een fijn, warm en mooi mens en prettig in omgang. Dat maakt het makkelijker om persoonlijke dingen te delen.”

Trees:
“Het coachtraject bij Miriam heeft mij geleerd hoe ik mijn gedachtestroom en het maar door blijven gaan kan stoppen. Ik voel me niet meer overal verantwoordelijk voor, weet nu dat ik niet overal invloed op en dat hoeft ook niet. Ik ben me bewust waar mijn valkuil zit en denk nu beter na voordat ik actie onderneem. Daarnaast ben ik ben me bewuster van wat ik zelf wil en nodig heb, ik wil mij dan ook niet meer rot voelen omdat ik iets doe voor iemand anders waarbij ik mezelf eigenlijk ‘geweld’ aan doe. Door haar eigen ervaringen weet Miriam waar ze het over heeft. Dit heb ik ervaren als ‘helend’  en een voorbeeld dat het echt goed komt. Ze is rustig en open, makkelijk benaderbaar en daardoor een prettige coach.”

Angélica:
“Het coachtraject bij Miriam heeft mij in laten inzien dat ik meer kan en weet dan dat ik aan de buitenwereld laat zien. Ik voelde mij onzeker en ik had het gevoel dat alles wat ik zei of inbracht niet belangrijk was. Ik leef nu meer in het moment en kijk niet meer zoveel vooruit. Daardoor ‘moet’ ik van mezelf veel minder en voel ik mij pas verantwoordelijk op het moment dat dat ook nodig is. Hierdoor heb ik meer tijd voor mezelf en die tijd neem ik ook, waardoor ik ook de rust voor mezelf heb kunnen vinden. Ik heb de gesprekken met Miriam als fijn ervaren. Door de gesprekken kwam ik erachter waar ik nu eigenlijk mee worstelde. Ze is rustig en heeft mij serieus genomen. Dat vond ik erg fijn en belangrijk.”

Carola:
“Vóór de coaching was mijn hoofd een warboel. Met de eerste sessies en het formuleren van het doel werd duidelijk waar het probleem zat. En vervolgens kreeg ik handvatten hoe om te gaan met deze uitdagingen. De online training vond ik een goede aanvulling op de sessies, omdat je zo in de sessies snel tot de ‘problemen’ komt. De opdrachten zijn makkelijk om te doen, zodat je deze goed zelf kunt oppakken. Zo heb ik ontdekt dat meditatie helemaal niet gek is, maar juist ontzettend helpt om mijn drukke hoofd te ontspannen. Een sterk punt van Miriam vind ik dat ze altijd precies wist hoe ik me voelde of wat de pijnpunten waren. Zowel de website, online training en de gesprekken waren een bad der herkenning. Alsof alles speciaal voor mij was gemaakt.”

Nadine:
“Ik heb het coachtraject bij Miriam als zeer opbouwend en positief ervaren. Ze kan goed luisteren en heeft het vermogen om niet alleen te onthouden wat er gezegd is, maar dat op een later tijdstip terug te halen en gericht toe te passen. Ze neemt de tijd voor je en pakt de problemen/klachten effectief aan. Daardoor heb ik geleerd beter te luisteren naar mijn lichaam en zo signalen te herkennen en meer rust in mijn agenda in te bouwen. Ik hoef niet meer bij alles aanwezig te zijn en maak nu bewust keuzes om de voor mij belangrijkste dingen te doen.”

Femke:
“Het belangrijkste dat ik heb geleerd is om goed voor mezelf te zorgen, ik plan mijn agenda niet meer zo vol, merk dat ik problemen bij de ander laat en ga niet meer door totdat mijn batterij helemaal leeg is. Door het coachtraject met Miriam ben ik me bewust geworden van veel patronen en overtuigingen en hoe ik daar op een andere manier mee om kan gaan, waardoor ik dit resultaat heb kunnen halen. Fijn dat ik dit vanuit huis kon doen door de online gesprekken en het werken met de online training. De oefeningen in de online training zorgen voor het stukje bewustwording en het opdoen van kennis en de gesprekken voor de toepassing hiervan in de praktijk. Een hele goede combinatie!”

Jolanda:
“De gesprekken met Miriam waren heel waardevol. Ze blijft doorvragen, zorgt dat ik zaken op een andere manier zie en daar ook naar handel. Ze is to the point, dwaalt niet af en houdt de focus op de problematiek en oplossingen. Daardoor heeft ze mij geleerd op een andere manier met bepaalde situaties om te gaan. Zo weet ik nu dat dat ik niet alles alleen hoef te doen en dat dat ook niet van mijn verwacht wordt, kan ik mijn verantwoordelijkheidsgevoel meer loslaten en mijn rust nemen als dat nodig is. De online training met de oefeningen en opdrachten heeft me daarbij ook geholpen en het is fijn dat je daarin zaken terug kunt kijken.”

Michelle:
“De coaching was voor mij een stok achter de deur om actief met dingen waar ik tegenaan liep aan de slag te gaan. Het belangrijkste dat ik heb geleerd is dat bewustwording de sleutel is. Dat je weet wat je leuk vindt om te doen, hoe het met je gaat, stilstaan bij hoe je je voelt, welke gevoelens bepaalde gebeurtenissen bij je oproepen en wat je gevoel zegt. De sfeer tijdens de coachgesprekken was altijd heel ontspannen en ik voelde de ruimte om alles wat ik wilde delen ook te vertellen. Miriam volgt het coachplan, maar laat ook ruimte om dingen te bespreken naar aanleiding van gebeurtenissen in de afgelopen weken. Het coachtraject heeft me echt geholpen om weer enthousiast en onbezorgd door het leven te kunnen gaan.”

Saskia:
“Zonder dat ik het idee heb gehad dat ik veel moeite in het coachtraject heb moeten stoppen, heeft Miriam mij grote stappen op weg naar mijn doel laten zetten. Daar ben ik haar dankbaar voor! Ik weet nu dat je ontspannen voelen en het loslaten van verantwoordelijkheidsgevoel niet iets is wat je er even bij doet, maar dat het een continu proces is. Miriam heeft me op een praktische manier een spiegel voorgehouden, waardoor ze je zelf laat ervaren wat voor je werkt. De coachgesprekken vond ik prettig, realistisch en positief. Ik had verwacht dat ik er heel moe van zou worden, maar ik kreeg er juist energie van! Dit coachtraject was geen quickfix, maar een life-changer!”

Arno:
“Doordat Miriam zelf ervaringsdeskundige is, voelde ik me direct begrepen en hoefde ik het geheel niet nog een keer uit te leggen. Tijdens het coachtraject ben ik me voornamelijk bewust geworden van mijn eigen denken en handelen. En het inzicht dat het leven nu bezig is en niet gisteren of morgen, waardoor ik niet meer zoveel in mijn hoofd zit. De coachgesprekken met Miriam waren voor mij open, eerlijk, vertrouwd, verhelderend en leerzaam en heb ik dus als zeer positief ervaren. Soms waren de gesprekken confronterend, wat juist ook nodig is om zelfreflectie en bewustzijn te creëren. De combinatie van persoonlijke gesprekken en de online training maakt dit coachtraject heel sterk.”

Saskia:
“Tijdens het traject heb ik ingezien hoe belangrijk mijn gedachten zijn op de dagelijkse basis. Ik liet de dag me overkomen en voelde dat ik geen controle had over mijn leven. Uiteindelijk werd alles weer helderder in mijn hoofd en bedenk ik me nu steeds bij wat ik wil doen, of ik dat ook echt wil of dat het anders zou kunnen. Hierdoor voel ik me weer helemaal mezelf! Miriam pakte de dingen weer terug van vorige gesprekken en dat vond ik heel fijn, zo bleef ik bij de les. Ze heeft een soort voelsprieten die kleine opmerkingen of gedragingen eruit pikken, waardoor ze snel tot de kern komt. En fijn dat ze me soms een schop onder de kont gaf om dingen ook echt door te pakken.”

Ingrid:
“Miriam kan goed luisteren, hoofd- van bijzaken scheiden en iemand snel op zijn of haar gemak laten voelen. Daarnaast heeft ze aan een half woord genoeg, bezit ze een gezonde dosis humor, is ze flexibel en biedt ze een duidelijk en werkbaar coachprogramma. Door de inzichten tijdens de gesprekken in combinatie met het maken van de makkelijk uitvoerbare opdrachten, voelde ik de verandering. Het waren de nuances die mijn leven op grootse wijze hebben veranderd en zonder coach had ik er nooit mijn vinger op kunnen leggen. Deze fijne omslag neem ik mee naar een toekomst waarin ik weer het volste vertrouwen heb!”

Ellen:
“Ik heb geleerd dat gedachten niet zijn wie je bent, het is niet feitelijk en de waarheid. Je kunt ervoor kiezen om er niet in te geloven en het voorbij te laten gaan. Ik heb daardoor een stuk minder gedachten en mijn hoofd lijkt soms wel leeg. Dat geeft zoveel rust en energie. Daardoor is er weer ruimte voor genieten. Het fijne tijdens het traject is dat Miriam met je meedenkt. Ze is oplossingsgericht en sturend, dit alles wel in overleg en ze checkt of het haalbaar is en passend. Daarbij vind ik haar energie heel liefdevol, ontspannen en prettig. Ze is positief en uitnodigend om je verhaal te kunnen doen. En ze heeft compassie en dat is fijn om te voelen als je dat voor jezelf even niet hebt.”

Daisy:
“Ik heb echt het gevoel een ander mens te zijn. Dit had ik aan het begin van het traject niet verwacht. Juist omdat de opdrachten en coachgesprekken zo simpel overkomen dat ik twijfelde wat het effect zou zijn. Maar juist deze nieuwe gewoontes aanleren en ook mijn gedachtes liefdevol benaderen, heeft ervoor gezorgd dat ik nu nieuwe tools heb om mijn leven te leiden. Daar ben ik echt heel dankbaar voor. Bedankt Miriam, voor je leiding geven hierin.”

Judith:
“Tijdens het coachtraject heb ik geleerd om niet zo krampachtig vast te houden aan routines, maar alles wat losser te laten. En niet altijd maar rennen!! Ik probeer bewuster te zijn van de dingen die ik doe, meer te genieten, niet alles van te voren te plannen en meer te kijken naar wat de dag brengt. De coachgesprekken met Miriam heb ik heel fijn en positief ervaren. Hoewel de coachgesprekken me in het begin veel energie kostten, gaf het me juist ook veel energie om er weer voor te gaan! Miriam is rustig, duidelijk en eerlijk en dat was heel fijn op de momenten dat ik het allemaal even niet zo goed wist. Gelijk al tijdens het eerste gesprek voelde het voor mij heel vertrouwd. Daardoor twijfelde ik er eigenlijk niet over om haar als coach te nemen.”

Joyce:
“Ik voel me compleet anders dan aan het begin van het coachtraject. Ik heb geleerd om tijd en ruimte te nemen voor mezelf, iets minder hard (mezelf voorbij) te rennen en om minder schuldgevoelens te ervaren vanuit een angst om anderen tekort te doen. De coachgesprekken met Miriam vond ik heel fijn! Het was een mooie balans tussen uitgedaagd worden om zelf na te denken, te praten, te reflecteren en anderzijds tips/adviezen en ‘streng’ zijn waar nodig, op een betrokken manier. Dat voelde fijn, dat ze echt actief luistert en tussen de regels door kan luisteren. Ook de ruimte en aandacht die er op die manier voor mijn stressklachten waren, hebben me heel erg geholpen.”