Via een coachtraject begeleid ik je om van je stressklachten of burn-out af te komen, waardoor je weer volledig in balans bent. Aan het eind van het traject heb je genoeg energie om alles te doen wat je graag wilt doen, voel je je heerlijk ontspannen, is de druk van alles ‘moeten’ eraf en is er eindelijk weer rust en ruimte in je hoofd. Je kunt weer van de dingen genieten en kan je leven leiden zoals jij dat graag zou willen.

 

Op naar ontspanning en energie

In het begin van het traject werken we voornamelijk aan het verlagen van je spanningsniveau en het verhogen van je energieniveau. Ook gaan we de onderwerpen voor jouw coachthema na. Dat zijn de zaken waarmee jij tijdens het traject aan de slag wilt. Dat gaat dus over een stukje persoonlijke ontwikkeling. We gaan na wat jij nodig hebt om weer verder te kunnen, na een periode die je kunt hebben ervaren als stilstaan.

Het is niet de bedoeling dat we jou als persoon gaan veranderen. Ik leer je om op een andere manier met zaken om te gaan, waardoor je juist een nog mooiere versie van jezelf kunt worden.

Voorbeelden van coachthema’s:

  • Je perfectionisme meer loslaten door te ontdekken dat ‘goed’ goed genoeg is
  • De lat voor jezelf lager leggen
  • Je eigen grenzen (h)erkennen en durven aangeven
  • Je grote verantwoordelijkheidsgevoel meer los kunnen laten
  • De balans tussen werk en privé herstellen
  • Meer tijd voor jezelf creëren zonder schuldgevoel
  • Meer rust en ruimte in je hoofd creëren door piekergedachten los te laten
  • De haast uit je dag halen en meer rust in jezelf vinden
  • Overzicht creëren door te plannen en de juiste prioriteiten te leren stellen
  • Je zelfvertrouwen een boost geven

 

Werken met een doel

Na het samen bepalen van de onderwerpen waar jij aan wilt werken om op een goede manier te herstellen, gaan we een doel formuleren voor jouw traject. Met andere woorden: Wat wil je aan het eind van het traject gerealiseerd hebben. Hierdoor richt je je op de oplossing van je probleem en niet zozeer op de achterliggende oorzaak en dat zorgt voor een positieve vibe. Je bent op die manier bezig met wat je wél wilt in plaats van wat je niet meer wilt.

Benieuwd naar de ervaringen van mijn klanten?

Klik dan op de button en lees wat zij over mij vertellen

Coachtraject

Vervolgens werken we tijdens het traject in kleine stappen naar het realiseren van jouw gewenste doel. Aan de hand van de hoogte van je stressniveau en het gesprek dat ik met je heb gehad tijdens de gratis stress-analyse, maak ik een inschatting van het aantal gesprekken dat we nodig hebben om het doel voor het traject te halen. Gemiddeld zal dit 8 à 9 gesprekken van een uur zijn wanneer je al langere tijd last hebt van stressklachten en minimaal 10 gesprekken wanneer je al bent uitgevallen van je werk vanwege een burn-out of overspannenheid.

Het coachtraject gaat bij mij altijd samen met mijn online training als ondersteuning. Dit is een heel waardevol hulpmiddel, zodat je tussen de gesprekken door ook thuis op een juiste manier bezig kunt zijn met je herstel. Dat krijg ik ook iedere keer terug van mijn coachklanten die hiermee werken. Deze online training bestaat uit 9 modules met ieder 3 lessen, dus 27 lessen totaal. Vanaf de dag van inschrijving, houd je zelfs een jaar lang toegang tot deze training.

Het is een hele laagdrempelige training, waar ik je vanzelfsprekend ook bij begeleid. Een les doorloop je in een minuut of 10 en iedereen kan dit. Het is echt bedoeld als ondersteuning voor de basiskennis die je nodig hebt om verder te komen en vooral voor de praktische opdrachten. Dit hoef ik dan niet meer tijdens de gesprekken met je te behandelen, waardoor we het gesprek volledig kunnen gebruiken om op jouw persoonlijke situatie in te gaan.

Wanneer je wat verder bij mij vandaan woont (ik woon in Heemskerk), is het een goede optie om de gesprekken online te doen. Dat kan heel eenvoudig via Zoom, Skype of video-bellen van Whatsapp. De eerste 10 minuten van een gesprek is het misschien even wennen, maar al snel voelt ook een online gesprek heel vertrouwd en heb je het idee dat we tegenover elkaar zitten in dezelfde ruimte.

Afhankelijk van de hoogte van je stressniveau, kan ik een inschatting maken van het benodigde aantal gesprekken dat je nodig hebt om jouw doel voor het traject helemaal te halen. Voor een traject van 7 à 8 gesprekken inclusief mijn voorbereidingen, eventueel mailverkeer/ vragen tussen de gesprekken door en de uitgebreide online training waar je een jaar lang toegang tot behoudt, betaal je een bedrag van rond de  € 1.250,–. Voor een traject van 9 à 10 gesprekken is dit een bedrag van rond de € 1.450,–. Het is ook mogelijk om het bedrag in 4 maandelijkse termijnen te betalen.

Benieuwd naar de ervaringen van mijn klanten?

Klik dan op de button en lees wat zij over mij vertellen

Resultaat

Aan het eind van het coachtraject voel je je weer blij en vrolijk, word je uitgerust wakker, is je hoofd een stuk rustiger en ruimer, is je lijf weer tot rust gekomen en heb je genoeg energie om de dingen te doen die je graag wilt doen en waar je blij van wordt. Kortom: Je hebt weer zin in de dag!

Het valt je op dat je weer kunt genieten van kleine dingen, zoals de vogeltjes die je hoort fluiten, een fijn gesprek met iemand of van leuke uitjes met je partner of vrienden en vriendinnen. En natuurlijk weet je aan het eind van het traject wat je valkuilen zijn, maar nog beter, wat je nodig hebt om van die valkuil weer een kwaliteit te maken waardoor deze geen stress meer oplevert. Het hoeft niet altijd perfect, je vertrouwt erop dat wat je doet ook goed genoeg is. Je kunt je grenzen veel beter herkennen en op een goede manier aangeven, doordat je het overzicht weer terug hebt. Daarbij heb je helemaal los kunnen laten wat anderen dan van je vinden of hoe ze over je denken.

Je hebt geleerd dat goed voor jezelf zorgen en luisteren naar je gevoel en je lijf en daar je keuzes op afstemmen, helemaal niet egoïstisch is. Je weet dan dat je daar niet alleen zelf veel blijer van wordt, maar juist ook de mensen om je heen die je dierbaar zijn. Je laat stress niet meer je dag bepalen en hebt de regie over je eigen leven weer terug. En dat voelt echt als een verademing! Misschien op dit moment wel iets waarvan je je bijna niet meer voor kunt stellen dat dit echt mogelijk is.

 

Hoe ik je hierbij begeleid

Tijdens het traject stel ik je de juiste vragen die je uit je eigen gedachtepatroon halen, waardoor je tot nieuwe inzichten en oplossingen komt. Daarnaast gaan we aan de slag met leuke oefeningen, opdrachten en methodes, om via kleine stappen jouw doel voor het traject te halen. Vanzelfsprekend is dit alles geheel afgestemd op wat bij je past, wat je op dat moment aankunt en waar je behoefte aan hebt.

Ik zorg ervoor dat je belemmerende gedachten en bepaalde emoties en angsten die je dwarszitten en voor stress zorgen, kunt loslaten. Daardoor lukt het je veel makkelijker om de dingen die je anders wilt doen ook écht te veranderen. Dat is coachen op een diepere laag en zorgt voor een duurzaam herstel. Zo is de kans om een 2e keer in deze stress-situatie terecht te komen, minimaal geworden.

In de afgelopen 6 jaar heb inmiddels al meer dan 150 coachklanten tijdens een traject mogen begeleiden om volledig te herstellen van hun stressklachten en het gestelde doel te bereiken. En wanneer je al met een burn-out thuis zit, begeleid ik je tevens (naast het advies van de bedrijfsarts) hoe je langzamerhand op een goede manier kunt re-integreren voor een gezond herstel.

 

Hoe je begint

Wanneer je denkt dat een coachtraject via mij iets voor je kan zijn, kun je eerst beginnen met het aanvragen van een gratis stress-analyse. Dat is een persoonlijk gesprek van een half uur en geheel vrijblijvend. Na de stress-analyse heb je inzicht in de precieze hoogte van je stressniveau en wat je aan de hand daarvan nodig hebt om je weer rustig en ontspannen te voelen en volledig van je stressklachten te herstellen.

Daarnaast heb je mij op deze manier gelijk een beetje leren kennen, weet je of mijn aanpak voor het traject bij je past en kan je op basis daarvan bepalen of ik de juiste coach voor je ben.

Meld je aan voor een gratis stress-analyse!

En ontdek wat je nodig hebt om je weer energiek en ontspannen te voelen

Mogelijke vergoeding voor een traject

Veel werkgevers staan ervoor open om een coachtraject voor je te vergoeden. Per slot van rekening zijn ook zij er bij gebaat als je op een goede manier weer volledig van je stressklachten herstelt. Dit kan vallen onder budgetten als coaching, training en opleiding of onder een persoonlijk ontwikkel- of opleidingsbudget dat je naar eigen keuze kunt besteden. Je leidinggevende of HR-adviseur kan je uiteraard vertellen hoe dit binnen jouw organisatie is geregeld.

Ik heb trouwens gemerkt dat de meeste werkgevers het waarderen als je zelf met een voorstel komt voor een coach waarvan jij vindt dat deze het beste bij je past.

 

N.B. Een coachtraject wordt helaas niet door een zorgverzekeraar vergoedt, ook niet wanneer je een uitbreiding hebt voor alternatieve behandelingen.