Via een van mijn coachtrajecten begeleid ik je om van je stressklachten of burn-out af te komen zodat je weer volledig in balans bent. Aan het eind van het traject heb je genoeg energie om alles te doen wat je graag wilt doen, voel je je heerlijk ontspannen, is de druk van alles ‘moeten’ eraf en is er eindelijk weer rust en ruimte in je hoofd. Je kunt weer van de dingen genieten en kan je leven leiden zoals jij dat graag zou willen.

 

Op naar ontspanning en energie

In het begin van mijn trajecten werken we voornamelijk aan het verlagen van je spanningsniveau en het verhogen van je energieniveau. Ook gaan we de onderwerpen voor jouw coachthema na. Dat zijn de zaken waarmee jij tijdens het traject aan de slag wilt, het stukje persoonlijke ontwikkeling dus. We gaan na wat jij nodig hebt om weer verder te kunnen, na een periode die je kunt hebben ervaren als stilstaan.

Het is niet de bedoeling dat we jou als persoon gaan veranderen. Ik leer je om op een andere manier met zaken om te gaan, waardoor je juist een nog mooiere versie van jezelf kunt worden.

Voorbeelden van coachthema’s:

  • Je perfectionisme meer loslaten door te ontdekken dat ‘goed’ goed genoeg is
  • De lat voor jezelf lager leggen
  • Je eigen grenzen (h)erkennen en durven aangeven
  • Je grote verantwoordelijkheidsgevoel meer los kunnen laten
  • De balans tussen werk en privé herstellen
  • Meer tijd voor jezelf creëren zonder schuldgevoel
  • Meer rust en ruimte in je hoofd creëren door piekergedachten los te laten
  • De haast uit je dag halen en meer rust in jezelf vinden
  • Overzicht creëren door te plannen en de juiste prioriteiten te leren stellen
  • Je zelfvertrouwen een boost geven

 

Werken met een doel

Na het bepalen van de onderwerpen waar jij aan wilt werken om op een goede manier te herstellen, formuleren we een doel. Met andere woorden: Wat wil je aan het eind van het coachprogramma of traject gerealiseerd hebben. Hierdoor richt je je op de oplossing van je probleem en niet zozeer op de achterliggende oorzaak en dat zorgt voor een positieve vibe. Je bent op die manier bezig met wat je wél wilt in plaats van wat je niet meer wilt.

 

Resultaat

Aan het eind van het traject voel je je weer blij en vrolijk, word je uitgerust wakker, is je hoofd een stuk rustiger en ruimer, is je lijf weer tot rust gekomen en heb je genoeg energie om de dingen te doen die je graag wilt doen en waar je blij van wordt. Kortom: Je hebt weer zin in de dag!

Het valt je op dat je weer kunt genieten van kleine dingen, zoals de vogeltjes die je hoort fluiten, een fijn gesprek met iemand of van leuke uitjes met je partner of vrienden en vriendinnen. En natuurlijk weet je aan het eind van het traject wat je valkuilen zijn, maar nog beter, wat je nodig hebt om van die valkuil weer een kwaliteit te maken waardoor deze geen stress meer oplevert.

Het hoeft niet altijd perfect, je vertrouwt erop dat wat je doet ook goed genoeg is. Je kunt je grenzen veel beter herkennen en op een goede manier aangeven, doordat je het overzicht weer terug hebt. Daarbij heb je los kunnen laten wat anderen dan van je vinden of hoe ze over je denken.

Je hebt geleerd dat goed voor jezelf zorgen en luisteren naar je gevoel en je lijf en daar je keuzes op afstemmen, helemaal niet egoïstisch is. Je weet dan dat je daar niet alleen zelf veel blijer van wordt, maar ook de mensen om je heen die je dierbaar zijn.

Je laat stress niet meer je dag bepalen en hebt de regie over je eigen leven weer terug. En dat voelt echt als een verademing! Misschien op dit moment wel iets waarvan je je bijna niet meer voor kunt stellen dat dit echt mogelijk is.

Benieuwd naar de ervaringen van mijn klanten?

Klik dan op de button en lees wat zij over mij vertellen

Coachtraject bij chronische stress

Voor wie
Dit programma is ideaal wanneer je wel al langere tijd stressklachten ervaart, maar (nog) niet tegen een burn-out of overspannenheid aanzit. Ook moet je dan iemand zijn om wat meer zelfstandig met het coachprogramma aan de slag te gaan.

Via het 4-maanden-programma ‘Naar een Lichter Leven’, laat je chronische stress en alle klachten die daarmee samengaan stap voor stap achter je! Het is een online programma, maar ook nog met een stukje persoonlijke begeleiding die je nodig hebt om het gewenste resultaat te behalen. Zo zorgen we ervoor dat je het hele programma gemotiveerd blijft, waardoor je al snel zult merken dat je echte veranderingen bij jezelf gaat realiseren.

Waar het 4-maanden-programma uit bestaat
Het ene deel van dit coachprogramma bestaat uit mijn online training met 9 modules. Iedere module bestaat dus uit 3 lessen met kennis, instructies, methodes, checklists, downloads en niet te vergeten de opdracht-video’s. Totaal heb je dus de beschikking over 27 lessen, waar je ook nog eens een jaar lang toegang tot behoudt.

Het andere deel van het programma bestaat uit dat stukje persoonlijke begeleiding. Na iedere module ontvang je van mij een mailtje waarbij ik check hoe het met jou en het doen van de opdrachten gaat, hoe je verder kunt en heb je de mogelijkheid voor het stellen van eventuele vragen. Daarnaast heb je 3 persoonlijke (online) coachgesprekken van 45 minuten, waarbij we echt op jouw persoonlijke situatie kunnen ingaan en wat jij daarbij nodig hebt om jouw doel voor het traject te halen.

Wat je hiervoor betaalt
Voor dit 4-maanden-programma, met alle modules van de online training én het deel persoonlijke begeleiding, betaal je een bedrag van € 597,–. Dit bedrag kan je ook in 4 maandelijkse termijnen betalen, het maandbedrag komt dan uit op € 162,– -.

Wanneer je interesse hebt in dit coachprogramma, stemmen we via een verkennend gesprek via een gratis (online) stress-analyse, samen of of dit inderdaad het beste coachtraject is aan de hand van de hoogte van je stressniveau.

Ja, ik heb interesse en wil een afspraak maken voor een stress-analyse

Coachtraject wanneer je tegen een burn-out aanzit

Voor wie
Dit programma is speciaal bedoeld wanneer je merkt dat je tegen een burn-out of overspannenheid aanzit. Je bent echt vastgelopen en weet niet meer wat je moet doen om dit op te lossen.

Via dit coachtraject begeleid ik je hoe je stress definitief achter je kunt laten en leer ik je alles wat je nodig hebt om niet opnieuw in een situatie van langdurige stress terecht te komen. Dat doen we via persoonlijke (online) coachgesprekken, waarbij ik vooraf het aantal benodigde gesprekken inschat naar aanleiding van een afspraak voor een gratis stress-analyse.

Waar dit coachtraject uit bestaat
Ook voor di coachtraject werken we met mijn online training, die uit 9 modules bestaat. Iedere module bestaat uit 3 lessen met kennis, instructies, methodes, checklists, downloads en allerlei opdracht-video’s. Totaal heb je dus de beschikking over 27 lessen, waar je ook nog eens een jaar lang toegang tot behoudt.

Het is echt een laagdrempelige training waar ik je vanzelfsprekend ook bij begeleid. Een les doorloop je in een minuut of 10 en iedereen kan dit. Het is echt bedoeld als ondersteuning voor de basiskennis die je nodig hebt om verder te komen en vooral voor de praktische opdrachten. Op deze manier blijf je thuis ook tussen de gesprekken door op een juiste manier bezig met je herstel. En dat dat fijn is, krijg ik ook iedere keer enthousiast terug van mijn coachklanten die hiermee werken.

Daarnaast hebben we natuurlijk een groot deel persoonlijke begeleiding via het aantal vooraf ingeschatte (online) coachgesprekken, die per gesprek 45 minuten duren. Daarmee gaan we volledig in op jouw persoonlijke situatie en wat jij nodig hebt om tot een volledig herstel van je stressklachten te komen. Ook ga ik via deze gesprekken na wat jouw persoonlijke (onderbewuste) spanningsbronnen zijn en zorgen we ervoor dat je die voortaan helemaal los kunt laten.

Wat je hiervoor betaalt
Het bedrag dat je voor dit coachtraject is even afhankelijk van het aantal benodigde gesprekken dat ik tijdens de stress-analyse voor je inschat, om volledig van je stressklachten te herstellen. Dat zal uitkomen op 8 à 10 gesprekken, even afhankelijk van de hoogte van je stressniveau. Het totaalbedrag voor dit traject komt uit op een bedrag vanaf € 1.217,– (8 gesprekken), inclusief alle modules van de online training waar je een jaar lang toegang tot behoudt. Dit bedrag kan je ook in 6 maandelijkse termijnen betalen, waarvoor je € 215,– per maand betaalt.

Wanneer je interesse hebt in dit coachprogramma, stemmen we via een verkennend gesprek via een gratis (online) stress-analyse, samen of of dit inderdaad het beste coachtraject is aan de hand van de hoogte van je stressniveau.

Ja, ik heb interesse en wil een afspraak maken voor een stress-analyse

Meld je aan voor een gratis stress-analyse!

En ontdek wat je nodig hebt om je weer energiek en ontspannen te voelen

Hoe je begint

Wanneer je denkt dat een van mijn coachprogramma’s of het individuele traject waar ik je bij begeleid iets voor je kan zijn (scroll even verder naar beneden voor de diverse mogelijkheden), kan je eerst beginnen met het maken van een (online) afspraak voor een gratis stress-analyse. Dat is een persoonlijk gesprek van een half uur. Na de stress-analyse heb je inzicht in de precieze hoogte van je stressniveau en wat je aan de hand daarvan nodig hebt om je weer rustig en ontspannen te voelen en volledig van je stressklachten te herstellen.

Daarnaast heb je mij op deze manier gelijk een beetje leren kennen, weet je of mijn aanpak voor het traject bij je past en kan je op basis daarvan bepalen of ik de juiste coach voor je zou kunnen zijn.

 

Mogelijke vergoeding coachprogramma of traject

Vaak staat een werkgever ervoor open om een coachprogramma of -traject dat via mij loopt voor je te vergoeden. Per slot van rekening zijn ook zij er bij gebaat als je op een goede manier weer volledig van je stressklachten herstelt. Deze vergoeding wordt vaak betaald vanuit budgetten zoals coaching, training en opleiding of onder een persoonlijk ontwikkel- of opleidingsbudget dat je naar eigen keuze kunt besteden. Je leidinggevende of HR-adviseur kan je uiteraard vertellen hoe dit binnen jouw organisatie is geregeld.

N.B. Een coachtraject wordt helaas niet door een zorgverzekeraar vergoedt, ook niet wanneer je een uitbreiding hebt voor alternatieve behandelingen.