Ja, het is bijna een feestje waard!
En waar gaat het dan over? Nou echt, over zoiets simpels, een sticker met mijn naam en logo hangt na 2 jaar eindelijk op het raam bij de toegangsdeur van het gebouw waar mijn coachruimte is gevestigd. Tsja, dat zoiets simpels zo lang heeft moeten duren …

 

De drempel om het te doen

Wat tijd betreft is het een klusje van niets, ik gaf er alleen steeds geen prioriteit aan en dan verdween deze actie weer van mijn radar om zo maar te zeggen. En, er was nog een dingetje. Oorspronkelijk zouden de kleuren van mijn logo donkerpaars met groen moeten zijn. Alleen heb ik eerder ontdekt dat bij het afdrukken, de paarse kleur donkerblauw wordt en dat vind ik toch net iets minder mooi.

Dat logo is in een bepaald programma gemaakt en dat heb ik niet in mijn computer staan, dus kan ik het logo niet openen en al zeker niet aanpassen wat kleur betreft. Maar nou wist ik dat mijn jongste zoon dat wel kon. Maar op het moment dat ik daaraan dacht om het hem te vragen, was hij aan het studeren, naar school of aan het werk. Het lijkt natuurlijk een soort smoes om mijzelf te verontschuldigen waarom het zo lang heeft geduurd en dat is het natuurlijk ook 😊

 

Met alleen een voornemen kom je er niet

Wat hier alles mee te maken heeft, is dat het realiseren van die sticker een voornemen van mij was en geen besluit. Het leek me wel handig, maar echte prioriteit had het wat mij betreft niet. Ik heb tenslotte ook een bel beneden met de naam van mijn coachpraktijk erop. En zolang iets een voornemen is, blijft het een leuk-maar-niet-noodzakelijk dingetje en onderneem je dus ook niet de acties die hiervoor nodig zijn. Of vind je het al snel lastig om te regelen, zoals mijn vraag aan m’n zoon om de kleur van het logo aan te passen.

Tot een paar weken geleden. Ik zag namelijk dat de afgelopen maanden de bedrijven die na mij in het bedrijfsgebouw waren gekomen, wel hun sticker al bij de toegangsdeur hadden geplakt. En vervolgens ook nog een nieuwe klant vertelde dat ze twijfelde of ze bij het goede gebouw zat, omdat ze mijn sticker niet bij de entreedeur zag hangen.

 

Een besluit zet je in de actiestand

En ja, toen nam ik een besluit. Het is toch te gek voor woorden dat zo’n simpel iets zo lang moet duren …. Dus in een weekend dat mijn zoon die dag niet hoefde te werken, gelijk gevraagd of hij de kleur van mijn logo wilde aanpassen. Vond hij geen enkel probleem, zelfs leuk om met photoshop aan de slag te gaan zei hij en binnen een half uurtje was het gefixt. Op internet gezocht waar ik stickers kon bestellen, logo toegevoegd in een bestand en een paar dagen later lag de sticker in de brievenbus.

Herken je dat? Waar maak jij een besluit en waar blijft het bij een voornemen?

Zou zomaar kunnen zijn dat dit iets met stressklachten te maken heeft. Heb je het voornemen om hier iets aan te doen, maar blijf je onderhand toch maar een beetje doorsukkelen? Of maak je een besluit, is het nu genoeg geweest en ga je op zoek naar goede begeleiding om je van je stressklachten af te helpen?

 

Het besluit om te gaan podcasten

En over besluiten gesproken. Een paar weken geleden heb ik nóg een besluit genomen. Namelijk dat ik ga beginnen met podcasten! En dat ik iedere week een nieuwe aflevering op Spotify geplaatst wil hebben. En misschien raad je het al, een besluit is bij mij ook echt een besluit. En dan is het zoveel makkelijker en simpeler om daar ook de juiste acties voor te ondernemen.

Dus een microfoon aangeschaft, verdiept in met welk programma ik kan opnemen en hoe dat werkt, uitgezocht hoe je de podcasts plaatst, beetje uitgetest en GO! Dat maakt dat ik vandaag al de 3e aflevering heb geplaats van mijn ‘Naar Een Lichter Leven Podcast’. Daarin neem ik je mee hoe je stress en spanningen los kunt laten en je zo weer rustig, energiek en ontspannen kunt voelen, waardoor je veel meer van alles en iedereen in je omgeving kunt genieten en vooral ook van jezelf!

 

Naar Een Lichter Leven Podcast

Benieuwd? Je vind deze 3e aflevering met als titel ‘Een burn-out is geen psychische ziekte’ hier. Ook de andere 2 afleveringen kan je daar terugvinden. Aflevering 2 gaat over wat een burn-out is en wat dit betekent en aflevering 1 over hoe stress werkt in je lijf.

Enneh, leuk als je me even wilt laten weten wat je ervan vindt 😊

 

Wil je meer tips ontvangen voor een lekker ontspannen leven?

Meld je dan aan voor de ‘Stress-weg-wijzer’ en ontvang deze voortaan in je mailbox

Leave a Reply