Ja, dan was het toch echt zover! Ik ben verhuisd naar mijn nieuwe coachruimte in een prachtig tuinkantoor. Gek hoor, dat zat ik vanochtend nog te bedenken. Begin februari wisten we hier nog niets van, was het hel idee nog niet eens naar boven gekomen. En nu, een kleine 4 maanden verder, staat het er gewoon en is het ook al als mijn nieuwe coachruimte in bedrijf.

We hadden afgelopen week nog wel wat strubbelingen in verband met het overzetten naar een ander internet abonnement dat niet helemaal goed liep. Moest er nog twee keer een monteur langskomen, maar daarna was alles gefixt. En vanaf afgelopen woensdag al mijn (online) gesprekken, Access Bars sessies en stress-analyses vanaf mijn nieuwe locatie. Superblij mee!

 

Toch nog meer doen dan ik had gedacht

Waar ik wat minder blij mee was, was hoe ik me voelde na mijn weekje vrij. De week hiervoor had ik namelijk een vrije week vanwege het verhuizen van al mijn spullen. Maar ook om de  laatste afwerkingen van het tuinkantoor te realiseren. Zo heb ik het project ‘tegelen van het toilet’ op mij genomen en het verven van de binnenkozijnen en deuren.

Maar goed, ondertussen moest er ook nog van alles geshopt worden aan materiaal en wat kleine spullen voor het interieur, spullen die ik niet kon mee verhuizen op Marktplaats worden gezet en zo was er nog een heel to-do lijstje met dingen die toch nog even geregeld moesten worden voordat ik in mijn nieuwe coachruimte aan de slag zou kunnen.

 

Dat weekje vrij was geen vakantie

Mijn weekje vrij begon redelijk relaxed, maar al snel besefte ik dat alles wat meer tijd in beslag nam dan ik in eerste instantie had gedacht. Dus het was echt nog wel even aanpoten om zo maar te zeggen. Echt leuk om te doen hoor, maar mijn weekje vrij voelde niet bepaald aan als een vakantie. Aan het eind van die week was ik zelfs nog nooit zo moe geweest na een ‘vakantie’.

 

Een verschil in moeheid

Maar het was wel een fysiek moeheid. Het voor een eerste keer tegelen, en dan ook nog met kleine tegels, was toch wat inspannender dan ik vooraf had gedacht. Ik voelde mijn spieren dan ook behoorlijk. En zo kwam ik ineens op de zin uit die ik regelmatig van mijn coachklanten hoor wanneer we zo aan het eind van het coachtraject zitten.

Zij zijn dan ook wel eens moe vertellen ze me, maar dat het nu een hele andere moeheid is dan in het begin van het traject. In het begin voelde het als een zware moeheid, een gespannen moeheid, een moeheid waarbij dat hoofd niet meer tot rust kon komen.

Maar nu, vertellen ze me dan, hebben ze zich bijvoorbeeld wat meer ingespannen dan ze tot nu toe gemiddeld hadden gedaan (net zoiets als ik in mijn vrije week), maar voelt het anders. Het is nu meer een voldane moeheid en daar waren ze vrij snel weer van hersteld.

En dat is ook wat ik merkte, na een dagje even rustig aan doen was ik er gewoon weer.

 

Moeheid bij stressklachten

En ja, hoe anders is het wanneer je al langere tijd last hebt van stressklachten. Dan helpt een dagje even rustig aan doen je gewoon niet meer. En op een gegeven moment ook niet meer een weekendje weg en zelfs niet meer een vakantie. Dan kan je daar voor de komende zomer wel heel erg naar uitkijken, maar is dat gewoon niet meer voldoende om te herstellen.

Dan zal je merken dat wanneer je daarna weer aan het werk gaat, je stresslevel binnen een paar dagen weer op hetzelfde niveau zit als daarvoor. En dat is niet wat je zou willen lijkt mij!

 

Op naar de zomervakantie

Dus herken je stress-signalen op tijd, zodat je nog vóór de zomer maatregelen kunt nemen en je zomervakantie niet een vakantie wordt die noodzakelijk is om te kunnen ‘overleven’, maar juist om te leven en lekker te kunnen genieten 😊

 

Wil je voortaan mijn blogs automatisch ontvangen?

Meld je dan aan voor de ‘Stress-weg-wijzer’ en ontvang iedere week mijn volgende blog in je mailbox

Leave a Reply