Ik heb iets heel spannends gedaan, ja echt! Maar wel in positieve zin hoor, dus leuk spannend! Een paar weken geleden heb ik namelijk de huur van mijn coachruimte opgezegd, wat betekent dat ik daar nog maar tot eind mei zit.

 

Alles in een stroomversnelling

We kregen ineens het idee voor het bouwen van een tuinkantoor. Een week of 6 geleden kwam dat in ons op en wat is daarna alles in een stroomversnelling gegaan! Het ontwerp is uitgezocht, 3D-tekeningen zijn gemaakt, we zijn naar een vergelijkbaar tuinhuis/-kantoor geweest om te kijken of deze stijl inderdaad is wat we bedoelden, hebben de orderbevestiging ondertekend en is deze week al het beton gestort voor de fundering. Komende maandag start de bouw!

 

In een fijne flow terechtkomen

Voor mij weer een bewijs dat wanneer je op het goede pad zit om zo maar te zeggen, alles heel makkelijk gaat, in een flow dus. En wanneer je in een flow zit, kost dat je ook bijna geen energie. Je krijgt er juist energie van.

Ik weet niet zeker of dat ook voor Rik (mijn man) zo is, want die is de afgelopen week als een gek bezig om alles uit de tuin te verwijderen wat verwijderd moet worden ivm de fundering. En allerlei struiken en tegels aan het verwijderen zodat er straks gegraven kan worden voor de aanleg van kabels en de riolering. Maar zonder gekheid, ook hij is enthousiast, het was ook eigenlijk zijn idee.

 

Een teken dat je op het goede pad zit

Maar even over dat goede pad gesproken, als ik daarop terugkijk zijn er best veel ‘toevalligheden’ gebeurd. Zo had het bedrijf die het tuinkantoor gaat plaatsen toevallig nog een plek in april, anders zou het pas september worden. Hadden we begin van dit jaar toevallig laten uitzoeken hoe we eventueel extra ruimte in onze hypotheek konden creëren, dus waren de financiën heel snel rond. Vonden Rik en ik toevallig dezelfde stijl leuk, want onze smaken kunnen nogal eens verschillen 😊

 

Wanneer je aan het strugglen bent

En ja, hoe anders is het als je in een proces zit van stress met alle bijbehorende klachten? De flow is dan ver te zoeken en energie krijg je daar ook niet bepaald van. Doorgaan lukt nog wel, maar dat is eerder op wilskracht dan op energie vanuit jezelf. En het lijkt wel of je iedere keer een andere blokkade of weerstand tegenkomt. Dan lukt dit niet, dan gaat dat niet meer. Zo wordt de dag een hele struggle en daar word je niet bepaald blij van …

Dat weet ik als geen ander, ken je mijn verhaal al? Hier lees je meer over mij.

Natuurlijk zijn dat allemaal signalen van je lijf en je omgeving dat op dit pad doorgaan, op deze weg, niet de juiste voor je is. Iets zal er veranderd moeten worden waardoor het wél weer kan gaan stromen. Waardoor ook jij weer zo’n fijne flow kan ervaren. En wel zo handig als dat met de juiste hulp kan gebeuren, dat gaat tenslotte een stuk sneller en beter.

 

Wat je nodig hebt om weer in die flow te komen

Zo merk ik dat soort toevalligheden waar ik het over had, ook vaak bij mijn coachklanten tegen het eind van het coachtraject. Bijvoorbeeld wanneer is gebleken dat hun werk niet bepaald meer een energiegever is.

Allereerst werken we tijdens het traject aan het verhogen van je energieniveau en het verlagen van de spanningen in je lijf. Vervolgens gaan we met de onderliggende oorzaak van stress aan de slag, zodat je voorkomt opnieuw in zo’n stressvolle periode terecht te komen. En als iemand dan op een gegeven moment daardoor weer goed in z’n vel zit, weer blij is met zichzelf, weer zin heeft in de dag die gaat komen, ja, dan komen dat soort toevalligheden nogal eens voorbij.

 

Toevalligheden wijzen op het goede pad

Dat je ‘zomaar’ eens naar vacatures zit te kijken en daar toevallig je droombaan tegenkomt. Dat je besluit te solliciteren, en dat nog wel spannend vind omdat je uit zo’n stressvolle periode komt, maar dat het sollicitatiegesprek een heel leuk en fijn gesprek blijkt te zijn. En inderdaad, als je dan op jouw goede pad zit, nog wordt aangenomen ook!

Hoe zit dat met jou? Is de dag voor jou een dag met allerlei struggles of zit je lekker in een flow? En als het dat eerste is, zit je dan wel op je goede pad? En je weet het, als dat door stress wordt veroorzaakt, kan ik je daar als stress en burn-out coach natuurlijk als geen ander bij helpen.

Dan kan ook jij weer ervaren hoe het is om vanuit een flow je ding te doen in plaats van op pure wilskracht waarmee je jezelf steeds verder uitput. Dan ben jij straks net zo blij weer met jezelf als ik met mijn nieuwe tuinkantoor 😊

 

Wil je voortaan mijn blogs automatisch ontvangen?

Meld je dan aan voor de ‘Stress-weg-wijzer’ en ontvang iedere week mijn volgende blog in je mailbox

Leave a Reply