Heerlijk zeg, het zonnetje schijnt, de gele koolzaadbloemetjes zie ik overal om me heen en ook de eerste klaprozen zie ik al verschijnen. En hé, dat is helemaal leuk, de schaapjes zijn weer op een graslandje in het park geplaatst.

Ik loop met een vriendin in onze lunchpauze door het park. Zij werkt op hetzelfde bedrijventerrein als waar mijn coachruimte zit en zo’n 1x in de week spreken we af om even samen een blokje door het park te wandelen dat aan de overkant van het bedrijventerrein ligt. En net op dat moment is de herderin van de schaapskudde aanwezig. En ja, het heet echt ‘herderin’, zo noemde ze zichzelf in ieder geval 😊

 

Als er één schaap over de dam is ….

Mijn vriendin bleek de herderin te kennen en zo hadden we even een praatje. Terwijl de schapen heel relaxed aan het kauwen waren op het gras, vertelde ze dat ze inmiddels al zo’n 650 schapen had, die ze steeds op verschillende plekken plaatste om het grasland te laten begrazen.

En ja, nu waren die schaapjes zo lekker relaxed aan het eten, maar je kent vast wel het spreekwoord ‘Als er één schaap over de dam is, volgen er meer’. Ik heb die schaapjes namelijk ook wel eens een wandelingetjes zien maken, met z’n allen dus. Ineens haalde een van de schapen het in haar bol om een stukje te rennen, gingen gelijk alle schapen achter haar aan, om vervolgens in een rustiger tempo een rondje langs het geplaatste hek te gaan lopen. En echt, allemaal in een rijtje achter elkaar aan 😊

 

De kracht van een groep

En waar ik aan de hand daarvan weer aan dacht, was de kracht van een groep. Zo zit ik bijvoorbeeld al ruim 2 jaar in een groepstraject van een business coach. En jee, wat leer ik veel van haar. Want kennis op je vakgebied is één, maar dat maakt je nog geen ondernemer. Maar goed, dat is dus wél te leren.

En hoewel ik in het begin dacht ‘Zo’n groepstraject, is dat wel handig voor mij?’, ben ik daar inmiddels ongelooflijk blij mee. Ik leer namelijk niet alleen heel veel van mijn business coach, maar ook van de andere deelnemers in de groep. Bijvoorbeeld door voorbeelden te geven hoe zij de dingen in hun bedrijf aanpakken. Geeft de een dus een leuk en goed voorbeeld, dan volgen de anderen daarin vanzelf. Net zoiets als die schapen dus. En daar leer je ook van, de kracht van de groep dus!

 

Dezelfde waarde en hetzelfde resultaat

Dat heeft voor mij gemaakt dat ik met iets nieuws ga starten. En je raadt het nu waarschijnlijk al, ik ga starten met een groepstraject. En dit komt niet zomaar even bij me op, ik heb daar echt goed over nagedacht over hoe ik dat wil gaan opzetten. Ik wil namelijk precies dezelfde waarde geven en dat de deelnemers precies hetzelfde resultaat kunnen behalen, dan wanneer je een persoonlijk coachtraject bij mij zou doen. Alleen, en daar zit het grote verschil, voor bijna de helft van de prijs.

Dus ook dat is de kracht van een groep. Op deze manier kan het een stuk goedkoper en wordt het voor meer mensen bereikbaar, en ook nog eens met hetzelfde resultaat.

 

Coachprogramma

Dus heb ik een heel mooi coachprogramma uitgewerkt dat zo’n 6 maanden duurt. Juist voor jou wanneer je al wat langere tijd last hebt van stressklachten, maar (nog) niet bent uitgevallen van je werk.

Het programma neemt je mee om stress volledig achter je te laten en op weg te gaan naar een leuker, fijner en meer ontspannen leven. Een leven waarin de dingen niet meer aanvoelen als ‘moeten’, maar waarbij je weer kunt genieten van de dingen en mensen om je heen.

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Online training:
    Deze is heel laagdrempelig, waardoor iedereen dit kan. De training dient tijdens het traject als ondersteuning voor de benodigde basiskennis en praktische opdrachten. Met deze training werk ik trouwens al zo’n 3 jaar in mijn persoonlijke coachtrajecten.
  • 6 Gezamenlijke online sessies:
    Deze sessies zijn met name bedoeld voor een stukje kennisoverdracht over een bepaald thema en het terugkomen op de opdrachten en hoe deze zijn gegaan. Deze sessies duren ongeveer een uur.
  • 5 Persoonlijke gesprekken:
    Hiermee kunnen we dieper ingaan op jouw persoonlijke situatie en wat jij daarin nodig hebt om jouw doel voor het traject te halen. Deze gesprekken duren 45 minuten.

 

Grote voordeel van een groep

En het leuke is, vanwege deze nieuwe start, bied ik je dit traject nu ook voor een hele interessante prijs aan. Wanneer je het idee hebt dat dit iets voor je zou kunnen zijn, of je hebt nog vragen of twijfelt of dit het juiste voor je is, stuur me dan gewoon even een mailtje. Dan maken we een korte belafspraak waarin ik al je vragen kan beantwoorden.

Enneh, die groep gaat natuurlijk niet uit 650 personen bestaan, dus niet zoals die schapen. Nee, we maken er een leuke, fijne en klein groep van, waar je je al snel helemaal in thuis zult voelen en we met elkaar de goede kant gaan oplopen 😊

 

Wil je meer tips ontvangen voor een lekker ontspannen leven?

Meld je dan aan voor de ‘Stress-weg-wijzer’ en ontvang deze voortaan in je mailbox

Leave a Reply