Wanneer je net weer terug bent van vakantie, is het altijd leuk om even door je vakantiefoto’s te scrollen. Tenminste, dat vind ik in ieder geval 😊. Want wat hebben we het leuk gehad tijdens onze afgelopen vakantie op Tenerife!

 

Even terugblikken op de vakantie

In twee weken tijd hebben we op drie verschillende locaties gebivakkeerd. Dat varieerde van het super toeristische Los Cristianos in het zuiden van het eiland, tot een dorpje met zo’n 30 inwoners middenin de bergen in het noorden van het eiland. Prachtige natuur, eindeloze slingerwegen in de bergen, het rijden door de wolken omdat je ze hoog zat, het heerlijke eten, en natuurlijk fantastisch om weer eens met het hele gezin op vakantie te zijn!

 

Wat een verhaal …

De laatste dagen in Los Cristianos zijn onze jongens een avondje samen wezen stappen. De volgende dag kregen we dan ook enthousiast te horen wat ze allemaal hadden beleefd. Zo hadden ze twee Nederlanders ontmoet van een jaar of 40. Nou lijkt dat niet zo vreemd om daar Nederlanders tegen te komen, maar ik moet zeggen, we hebben er op het eiland toch echt niet zoveel gezien.

Maar goed, ze raakten aan de praat en het bleek dat deze mannen een aantal jaar geleden hun huis hadden verkocht. En in plaats van een ander huis te kopen zoals je misschien zou verwachten, kochten zij een zeilboot.

 

Een droomleven

En daarmee zeilden ze nu al een aantal jaar de wereld over. Volgens hun dan, want het bleek dat die ‘wereld’ tot nu toe beperkt was gebleven tot Spanje en Portugal 😊

Op dit moment lagen ze dus aangemeerd voor de kust van Tenerife. En ze genoten van dit leven, zo vertelden ze. Om gewoon te kunnen doen wat je graag wil doen, hun droomleven te leven.

 

Toch wel een beetje doelloos, of niet?

Even later, tijdens het zwemmen in de zee, o sorry, oceaan, kwam dat verhaal weer even bij mij terug. Dat had ermee te maken dat we hun zeilboot zagen liggen. “Superleuk wat die mannen doen natuurlijk” zei ik tegen Mattijn, mijn oudste zoon. “Alleen voor mezelf zou ik een soort doel voor het leven missen. Leuk dit voor een jaar, maar dan … het lijkt mij toch wel wat doelloos.”

Daarop reageerde Mattijn met “Misschien hebben ze wel een doel hoor, mam. Zoveel mogelijk mensen die ze ontmoeten hun verhaal vertellen. Om maar te laten zien dat je dromen werkelijkheid kunnen worden. Om te denken in mogelijkheden en oplossingen om je droom te realiseren.”

“Hmmm, antwoordde ik”, al dobberend op m’n rug in de oceaan en mijn gezicht naar de zon, “Daar heb je natuurlijk wel een punt. Dat zou dan weer best een mooi doel zijn moet ik toegeven.”😊

 

Een hele intrigerende vraag

En dat is het natuurlijk ook. Heb jij jezelf deze vraag bijvoorbeeld wel eens gesteld: Leef jij op dit moment je leukste leven? En wat is daarop jouw antwoord?

Grote kans dat stress en alle bijbehorende klachten een beperkende rol hierin speelt. Tenminste, dat denk ik, anders zou je deze nieuwsbrief niet lezen lijkt mij. En dat je je ook nog eens door allerlei beperkende gedachten laat leiden. Dat jouw ideale leven niet voor je is weggelegd bijvoorbeeld, of dat dat alleen kan als je heel veel geld hebt, of dat dat niet kan omdat je jonge kinderen hebt.

 

Wat is jouw ideale leven op dit moment?

Maar jouw ideale leven op dit moment hoeft echt niet gelijk een reis rond de wereld te zijn. Zoals ik afgelopen week bijvoorbeeld in het laatste gesprek van het traject met een van mijn coachklanten besprak, het is al geweldig als je stress achter je hebt kunnen laten. En dat je gewoon weer zin hebt om dingen te ondernemen en daar ook echt weer van kunt genieten.

Dus: Leef jij op dit moment jouw leukste leven?

Zo ja, fijn!

Zo nee, wat is de eerste kleine stap om daar verandering in te brengen?

Mooi om even over na te denken.

Ga ik ondertussen even verder met wegzwijmelen in m’n vakantiefoto’s en me dankbaar voelen dat we dit samen met ons gezin hebben kunnen doen en meemaken 😊

 

Wil je voortaan mijn blogs automatisch ontvangen?

Meld je dan aan voor de ‘Stress-weg-wijzer’ en ontvang iedere week mijn volgende blog in je mailbox

Leave a Reply