“O wat leuk, dan doe je ongeveer hetzelfde als ik”, zegt de masseuse tegen me, terwijl ik met mijn hoofd in het ‘gat’ van de massagetafel ligt. Niet echt een makkelijke houding om met elkaar te praten, maar goed, we hadden toch een leuk gesprek 😊

De eerst week van januari ben ik namelijk heerlijk een weekje vrij geweest en op een van die dagen ben ik samen met Rik naar de sauna gegaan. Aangezien ik niet iemand ben die al 3 weken vooraf bezig is om te bedenken wat ik in zo’n vrije week wil gaan doen, reserveerde ik de sauna pas een paar dagen vooraf. Gelukkig konden we nog wel  bij een sauna terecht, maar waren alleen de massages al volgeboekt.

Op de dag zelf toch nog even gevraagd of er toevallig een plekje voor een massage was vrijgekomen. En ja hoor, dat was zo, wat een geluk! En zo lag ik dus toch op de massagetafel.

 

We doen bijna hetzelfde, zegt ze tegen me

Ik raak in gesprek met de masseuse en zo vertelt ze dat ze naast haar werk in de sauna, nu ook voor zichzelf is begonnen en ze superveel zin heeft om haar eigen praktijk op te bouwen. En ja, dan heb je natuurlijk als zzp-ers onder elkaar gelijk een leuk gespreksonderwerp. Dus vertelde ik dat ik stress en burn-out coach ben.

En toen kwam ze dus met de zin waar ik deze Stress-weg-wijzer mee begon, dat we dus bijna hetzelfde doen. En dat baseerde ze, zo vertelde ze me, op dat ze mensen op de behandeltafel tijdens een massage vaak ook adviseert om aan yoga te doen, te wandelen en ontspanningsoefeningen te doen. Want ja, zij had zelf een keer een burn-out gehad, dus wist ze daar nu alles van af.

 

Daar zit toch echt een groot verschil in

“Oké”, antwoordde ik door het gat van de behandeltafel terug, om vervolgens maar over te gaan op een ander ‘zzp-ers onder elkaar onderwerp’. Want eerlijk gezegd dacht ik ‘Hoezo doen wij ongeveer hetzelfde?’, maar had daar tijdens een massage niet zoveel zin in om daar verder op door te gaan.

Wat ik als stress en burn-out coach doe tijdens de coachtrajecten is namelijk echt veel en veel meer dan dat. Het gaat niet om iemand een paar tips te geven hoe je je meer ontspannen gaat voelen.

 

Dat is bedoeld voor ‘onderhoud’ van je stresslevel

Natuurlijk, yoga, ontspanningsoefeningen, wandelen, het zijn allemaal dingen die bijdragen aan het verlagen van je stresslevel. Maar er is echt meer voor nodig om dat stresslevel te laten dalen wanneer je al langere tijd last hebt van stress.

Dat soort activiteiten zijn goed als ‘onderhoud’ om je stresslevel op een goed niveau te houden. Dat doe ikzelf ook, en niet alleen vanwege mijn stresslevel, maar ook omdat ik het heerlijk vind om te doen. Net als die massage dus!

 

Met alleen tips kom je er niet, zelfs niet als je ze uitvoert

Maar met alleen maar tips ga je er gewoon niet komen. Zo zijn de podcast afleveringen van mijn ‘Naar een Lichter Leven Podcast’ inmiddels al meer dan 4000 keer geluisterd. Superleuk dat ik op die manier mensen kan inspireren.

Alleen weet ik dat je door alleen het luisteren van deze podcasts echt niet van dat hoge stresslevel en al die spanningsklachten afkomt. Daar heb ik trouwens net mijn nieuwste podcast over opgenomen, die je hier kunt luisteren.

 

De veranderingen in jouzelf die nodig zijn

Als ik het dan heb over dat daar ‘meer‘ voor nodig is dan zit dat in een verandering in jouzelf. Om dingen anders aan te pakken, de dingen die voor dat hoge stresslevel hebben gezorgd. En om dat te realiseren, ook stappen uit je comfortzone durft te nemen. Dat gaat niet zomaar ‘vanzelf’, anders liepen er niet zoveel mensen rond met burn-out gerelateerde klachten.

Om dat te realiseren heb je niet alleen goede begeleiding nodig, maar ook een portie moed en lef. Moed om jezelf, via wat ik je aanreik, in de spiegel te durven aankijken. En lef om de dingen die ik met je bespreek ook echt in de praktijk te gaan brengen.

 

Het vertrouwen in mij hebben dat het goed komt

Dat is dan ook de reden dat ik mijn werk zo supermooi en leuk vind! Juist omdat ik alleen maar met dat soort mensen mag werken. Dat ik in hun veranderproces op de zijlijn mee mag lopen en dat ze het vertrouwen in mij hebben dat, ook al weten ze nog niet hoe, het op een of andere manier goed gaat komen.

 

Klaar om al die stress, spanningen en onrust aan te pakken?

Ben jij ook zo ontzettend klaar met die stress en alle spanningen en onrust die je daardoor ervaart? Ben jij moedig genoeg en heb je lef om die veranderingen te willen realiseren? Ja? Weet dan dat je met mijn begeleiding weer helemaal jezelf kunt worden. Die prachtige persoon die je van binnen bent, die even on-hold heeft gestaan door al die stress, maar daarna weer klaar is om precies dat leven te leven zoals jij graag zou willen.

Want als er iets is dat ik van klanten vaak hoor op het moment dat ze bij mij komen, is het wel de zin ‘Ik herken mezelf nu gewoon niet meer in wie ik ben en hoe ik doe’. Kijk daarom hier op mijn website wat ik voor je kan betekenen om jouw ideale leven ook echt te kunnen realiseren 💕

 

Wil je voortaan mijn blogs automatisch ontvangen?

Meld je dan aan voor de ‘Stress-weg-wijzer’ en ontvang iedere week mijn volgende blog in je mailbox

Leave a Reply