Ik ben met de auto op weg naar Culemborg voor een trainingsdag van mijn business coach. Helemaal zin in! Ik heb de radio lekker aan staan en hoor ineens een stem zeggen “21 Jaar van je leven zit je online”. Je begrijpt het waarschijnlijk al, het gaat om een reclamespotje. Vraag me niet voor welk product, dat is me niet bijgebleven, maar wel deze zin dus.

Mijn brein ging daar namelijk gelijk mee aan de slag, want die vond daar van alles van. Want jee, was dat echt zo? Ik kon het me bijna niet voorstellen. Natuurlijk zal het een gemiddelde zijn, maar toch. Zo neem ik aan dat het voor mijn zoons echt wel meer zal zijn dan voor mij, die zijn tenslotte in een online tijdperk opgegroeid.

 

Je doet online meer dan je misschien denkt

Maar hoe is dit eigenlijk voor mij? Want ik doe ook best veel online. Zo was deze trainingsdag van mijn coach voor de 2e keer weer live, maar in de coronatijd waren die dagen geheel online. Daaruit bleek trouwens maar weer dat dat ook gewoon mogelijk is, net zoveel van geleerd als de live trainingsdagen. Alleen mis je natuurlijk wel even het bijkletsen met de andere collega’s uit je groep.

 

Ideaal voor Masterclasses

En ook voor mijn coachpraktijk doe ik veel online. Allereerst de Masterclasses die ik via een webinar programma geef. Je kunt zo tenslotte veel meer mensen bereiken voor wie de inhoud van mijn Masterclass waardevol kan zijn. Je hoeft daarvoor dan niet eerst een uur in de auto te zitten om naar mijn coachruimte te komen.

En ja, afgelopen keer had ik zo’n 60 mensen in de Masterclass en hoewel mijn coachruimte behoorlijk groot is, kan ik daar toch echt geen 60 mensen in kwijt 😊

 

Online is er veel meer mogelijk

De online wereld zorgt dus voor veel meer mogelijkheden. Daardoor zitten mijn coachklanten al een paar jaar verspreid door het hele land en begeleid ik ze via online gesprekken. Super handig dus dat ze daarvoor niet naar mij hoeven te komen, scheelt een hoop reistijd.

En echt, het is toch wel wat ouderwets geworden als je blijft zeggen “Ik zie je toch liever live”. Online levert dezelfde waarde en resultaat op dan wanneer je bij mij langs zou komen voor de gesprekken. Natuurlijk, prima, je bent van harte welkom, maar voor het resultaat maakt het niet uit.

Veel belangrijker is dat je kunt kiezen voor deskundigheid en wie daarin voor jou de juiste persoon kan zijn om je stressklachten definitief achter je te laten. Super handig dus als je je dan niet hoeft laten te beperken door de afstand.

 

Hoe ga je met al die mogelijkheden om?

Alleen, en daar zit wel een valkuil, hoe ga jij om met al die online mogelijkheden? Wat namelijk gebleken is, is dat die online wereld voor een veel mindere focus zorgt. Ze noemen ook wel dat ons brein gefragmenteerd is geraakt. Snel even dat opzoeken, snel even dit doen, snel nog even een berichtje checken ….

Hierdoor verleer je om focus te blijven houden, dus dat je langere tijd geconcentreerd met iets bezig kan zijn. Daardoor kan het ook voorkomen dat je dingen gaat uitstellen. Je ontvangt door alle info en mogelijkheden ook veel meer prikkels en dat kan er ook nog eens voor zorgen dat je het overzicht kwijtraakt. En dan is je focus al helemaal ver te zoeken. Herkenbaar?

 

Op deze manier hou je een betere focus

Online zorgt dus dat er een wereld voor je opengaat, mits je op een goede manier hiermee omgaat. Laat je voortaan niet meer verleiden om iedere paar minuten van de dag je telefoon te pakken om iets op te zoeken. Dat levert alleen maar onrust in je brein op en dus onrust in je lijf.

Stel bijvoorbeeld een paar vaste momenten op de dag in om dit soort dingen te checken. Lees weer eens een boek zonder dat je je telefoon erbij pakt. Dat soort dingen. Dan zal je vanzelf gaan merken dat je ook weer een betere focus krijgt en dat dat je gelijk ook rustiger maakt in je hoofd.

En dan denk ik ‘21 jaar van je leven ….?’ Prima, zou kunnen, geen idee, maar gebruik die tijd dan wel op een goede manier!

 

Wil je meer tips ontvangen voor een lekker ontspannen leven?

Meld je dan aan voor de ‘Stress-weg-wijzer’ en ontvang deze voortaan in je mailbox

Leave a Reply