“Heb jij nog een leuk leven?” hoor ik ineens vragen terwijl ik heerlijk in het zonnetje loop in het park tijdens mijn lunchwandeling. En nee, die vraag werd niet aan mij gesteld😊. Twee fietsers van een jaar of 18 rijden mij voorbij en een van hen stelde aan de ander deze vraag. Helaas hoorde ik het antwoord niet, want je begrijpt, toen fietsten zij alweer een stuk verderop.

Maar dat gaf mij wel te denken. Wat grappig dat iemand op zo’n jonge leeftijd al zo’n soort vraag stelt. Al heb ik natuurlijk geen idee van de intentie hierachter. Maar wel leuk om hier even over na te denken.

 

Heb jij jezelf deze vraag wel eens gesteld?

Hoe is dit bijvoorbeeld voor jou, heb jij deze vraag wel eens aan jezelf gesteld? Sta je hier sowieso wel eens bij stil of leef je op een soort automatische piloot? Zit je zo in het doorgaan en doorgaan, dat het zelfs nog nooit bij je is opgekomen om te checken of je wel tevreden bent met hoe je op dit moment leeft?

Af en toe even stilstaan en reflecteren, bijvoorbeeld door jezelf deze vraag te stellen, is echt superbelangrijk. Het heeft geen zin om jezelf iedere dag maar voorbij te blijven hollen, daar krijg je alleen maar stress van. Dus: Leef jij nog wel het leven zoals je dat eigenlijk zou willen leven of ben je ergens een verkeerde afslag ingegaan?

 

Leven of overleven?

Op het moment wanneer je al langere tijd last hebt van stress met alle klachten die daarbij horen, zet je brein je namelijk in de ’overlevingsstand’. Diep van binnen weet je ergens wel dat het niet helemaal goed gaat, maar je hebt dan zoveel aan je hoofd, dat je blij bent dat er weer een dag voorbij is en je die nog doorgekomen bent ook.

De energie om dan ook nog eens na te gaan hoe het met jou gaat, is dan ver te zoeken. Je hoofd voelt namelijk al overbelast aan, die heeft daar echt geen zin meer in.

 

Zonder stress heb je echt een veel leuker leven

Maar toch, wanneer je herkent dat jij op die manier je dag beleeft, wil je dan zo door blijven gaan? Het leven kan zoveel leuker en fijner zijn dan dat! Neem dan nu toch even een momentje en gun jezelf de tijd om te reflecteren. Bijvoorbeeld door jezelf die simpele vraag te stellen ‘Heb ik nog een leuk leven?’. En wanneer je ontdekt dat jouw antwoord ‘Nee’ of ‘Kan vele malen beter’ zou zijn, welke keuze om daar iets in gaan te veranderen kan je dan vervolgens maken?

Dus, ik ben benieuwd hoe dit voor jou is en wat is jouw antwoord op deze vraag. Wil je me dat laten weten?

 

En misschien is voor jou de eerste stap om daar verandering in te brengen wel om een afspraak te maken voor een gratis stress-analyse. Lees hier wat dit voor jou kan betekenen.

 

Wil je meer tips ontvangen voor een lekker ontspannen leven?

Meld je dan aan voor de ‘Stress-weg-wijzer’ en ontvang deze voortaan in je mailbox

Leave a Reply