Miriam Dijst Coaching
coachingstraject

Via een coachingstraject begeleid ik je om van je stress- en burn-outklachten af te komen, waardoor je weer volledig in balans bent. Aan het eind van het traject voel je je weer fit, energiek en ontspannen. Daarnaast hebben we aan een stukje persoonlijke ontwikkeling gewerkt, waardoor de kans op herhaling minimaal is geworden.

 

Op naar ontspanning en energie

In het begin van het traject werken we aan het verhogen van je energieniveau en het verlagen van je stressniveau. Alles geheel afgestemd op wat voor jou op dat moment mogelijk is. Ook bespreken we de onderwerpen waar je tijdens het traject mee aan de slag wilt. Dat zijn namelijk de achtergrondzaken die ervoor gezorgd hebben dat je in deze situatie terecht bent gekomen en waardoor je stress ervaart.

Bijvoorbeeld het volgende:

 • erg perfectionistisch zijn
 • een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben
 • puur op wilskracht zijn doorgegaan
 • een vol hoofd hebben door allerlei piekergedachten
 • geen goede balans hebben tussen werk en privé
 • moeite hebben met het aangeven van je grenzen
 • onvoldoende tijd voor jezelf hebben en de mensen in je omgeving
 • de lat voor jezelf heel hoog leggen
 • een patroon hebben van ‘altijd maar doorgaan’ zonder rustmomenten

 

Werken met een doel

Na het bepalen van de onderwerpen waar jij tijdens het traject aan wilt werken om deze te veranderen, stellen we een doel vast voor jouw coachingstraject. Met andere woorden: Wat wil jij aan het eind van het traject gerealiseerd hebben. Hierdoor richt je je op de oplossing van je probleem en niet zozeer op de achterliggende oorzaak.

Als je in een fase van veel stress zit, kan je meestal alleen bedenken wat je niét meer wilt. Door het stellen van een doel, ga je juist nadenken over wat je wél wilt. Daardoor ontstaat er een positieve drive.

 

Resultaat

Tijdens het traject begeleid ik je door het stellen van de juiste vragen naar aanleiding van jouw verhaal en gaan we aan de slag met diverse oefeningen, opdrachten en methoden. Alles geheel afgestemd op wat bij je past. Ik vind namelijk dat een coachingstraject, ook al is het voor stress en burn-out klachten, ook leuk moet zijn om te doen en je tegelijkertijd dat stukje uitdaging geeft wat je nodig hebt voor je persoonlijke groei.

Zo werken we in kleine stappen naar jouw doel voor het coachingstraject. Afhankelijk van de mate van jouw stressniveau hebben we gemiddeld 7 à 8 coachgesprekken van 1½ uur om jouw doel voor het traject te bereiken. Zit je al met een burn-out thuis, dan zal een traject in het algemeen uit 9 vervolggesprekken bestaan en in een enkel geval uit 10. Daarbij is dan het 1e gesprek nog een uur in plaats van 1½ uur.

Ik heb inmiddels al vele coachklanten mogen begeleiden om volledig te herstellen van hun chronische stressklachten en hun gestelde doel voor het traject te bereiken. Dit zijn klanten geweest in allerlei stadia van stress. Van burn-out preventie tot het al volledig thuis zitten omdat men niet meer in staat was goed te kunnen functioneren en daarnaast de begeleiding bij re-integratie.

 

Benieuwd naar hun ervaringen? Klik hier!

 

Hoe begin je?

Je begint met het aanvragen van een gratis stress-analyse. Dat is een persoonlijk gesprek van een half uur (ook mogelijk via Skype). Zo krijg je inzicht in de hoogte van je stressniveau en krijg je te horen wat een coachingstraject voor jou kan betekenen. Op deze manier kunnen we gelijk kennismaken en kan je daarna beslissen of je, zo nodig, door wilt gaan via een coachingstraject. Ook maak ik tijdens dit gesprek een inschatting van het voor jou benodigde aantal gesprekken.

 

Vraag hier een GRATIS stress-analyse aan

 

 

De gesprekken vinden in het algemeen 1x per 2 weken plaats in mijn coachruimte in Heemskerk. Ook is het mogelijk om de coachgesprekken via Skype te doen. In samenspraak met de klant kunnen tijdens het traject een of meer gesprekken via een wandeling in de natuur plaatsvinden (wandelcoaching). Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.

 

Dit krijg je bij mij via een coachingstraject

 • Kick-off gesprek van 1 uur
 • Een x-aantal vervolggesprekken van 1½ uur (het aantal geef ik door tijdens de stress-analyse)
 • Evaluatiegesprek van 1 uur
 • Goede voorbereiding vooraf aan de gesprekken
 • Doormailen van de opdrachten en gemaakte afspraken na de gesprekken
 • Mailcontact tussen de gesprekken door
 • Analyse van de reflectieverslagen en een korte reactie hierop per mail
 • Geluidsbestanden van enkele door mij ingesproken ontspanningsoefeningen
 • Waardevolle oefeningen en opdrachten die ervoor zorgen dat je je doel gaat halen
 • Het leren en in praktijk kunnen brengen van technieken op het gebied van het geven van feedback, assertiever worden en timemanagement. Alles afgestemd in de vorm die bij jou past en welke je nodig hebt
 • Zo nodig een techniek om zelf spanningsklachten direct te kunnen verlagen en overal in te kunnen zetten

 

Tarieven

Een coachingstraject bestaat uit alle hierboven genoemde onderdelen, waarbij we:
7 vervolggesprekken hebben:                              €   997,–
8 vervolggesprekken hebben:                              € 1.127,–
9 vervolggesprekken hebben:                              € 1.217,–

N.B. Veel werkgevers staan er voor open om het coachingstraject voor je te vergoeden. Per slot van rekening zijn ook zij er bij gebaat als je op een goede manier weer volledig van je stressklachten herstelt. Ik heb gemerkt dat de meeste werkgevers het fijn vinden als jij zelf met een voorstel komt voor een coach waarvan jij vindt dat die goed bij je past. Voor de werkgever gelden alleen wel mijn bedrijfstarieven. Deze zijn op aanvraag.

 

Vraag hier een GRATIS stress-analyse aan

 

Vragen?

Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen?
Vul dan hieronder je naam en e-mailadres in en stel je vraag in het opmerkingenveld.
Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Naam

E-mail

Opmerkingen

 

 

Gratis tips ontvangen voor een lekker ontspannen leven?

Vul dan je gegevens en je ontvangt 1 x per 2 weken de Stress-weg-wijzer met leuke tips, interessante weetjes en inspirerende quotes
Voornaam
Achternaam
E-mail