Miriam Dijst Coaching
coachingstraject

Via een coachingstraject begeleid ik je om van je stress- of burn-outklachten af te komen, waardoor je weer volledig in balans bent. Aan het eind van het traject ben je weer vol energie om alles te doen wat je graag wilt doen, voel je je weer heerlijk ontspannen, is de druk van alles ‘moeten’ doen eraf en is er weer rust en ruimte in je hoofd. Je slaapt weer lekker, wordt uitgerust wakker en hebt weer tijd voor jezelf kunnen vrijmaken voor je hobby’s, voor de mensen om je heen of om lekker sportief bezig te zijn.

 

Op naar ontspanning en energie

In het begin van het traject werken we aan het verlagen van je stressniveau en het verhogen van je energieniveau. Alles geheel afgestemd op wat voor jou op dat moment mogelijk is. Ook bespreken we de onderwerpen voor jouw coachthema. Dat zijn de zaken waarmee jij tijdens het traject aan de slag wilt om die te veranderen. Dan heb je het over een stukje persoonlijke ontwikkeling.

En alleen door ook hieraan te werken, is de kans op herhaling van een burn-out of het langere tijd rondlopen met stressklachten, zeer minimaal geworden.

Voorbeelden van onderwerpen voor jouw coachthema:

  • je perfectionisme meer leren loslaten door te ontdekken dat ‘goed’ goed genoeg is
  • je grote verantwoordelijkheidsgevoel meer los kunnen laten
  • meer rust en ruimte in je hoofd creëren door piekergedachten los te laten
  • de balans tussen werk en privé herstellen
  • je eigen grenzen (h)erkennen en voortaan durven aangeven
  • nee durven zeggen door het op een goede manier geven van feedback
  • meer tijd voor jezelf creëren en voor de mensen in je omgeving
  • de lat voor jezelf lager leggen
  • de haast uit je dag leren halen
  • overzicht creëren door plannen en de juiste prioriteiten leren stellen

 

Werken met een doel

Na het bepalen van de onderwerpen voor jouw coachthema, stellen we een doel vast voor jouw coachingstraject. Met andere woorden: Wat wil jij aan het eind van het traject gerealiseerd hebben. Hierdoor richt je je op de oplossing van je probleem en niet zozeer op de achterliggende oorzaak en dat zorgt voor positieve energie. Je bent op die manier bezig met wat je wél wilt in plaats van wat je niet meer wilt.

 

Resultaat

Tijdens het traject begeleid ik je door het stellen van de juiste vragen naar aanleiding van jouw verhaal en gaan we aan de slag met diverse oefeningen, opdrachten en methoden. Alles geheel afgestemd op wat bij je past. Ik vind namelijk dat een coachingstraject, ook al is het voor stress en burn-out klachten, ook leuk moet zijn om te doen en je tegelijkertijd dat stukje uitdaging geeft wat je nodig hebt voor je persoonlijke groei.

Zo werken we in kleine stappen naar het realiseren van jouw doel voor het coachingstraject. Afhankelijk van de mate van jouw stressniveau hebben we gemiddeld 7 à 8 coachgesprekken nodig om jouw doel te bereiken.

Ik heb inmiddels al zo’n 80 tot 90 coachklanten tijdens een persoonlijk traject mogen begeleiden om volledig te herstellen van hun stressklachten en het gestelde doel te bereiken. Dit zijn klanten geweest in allerlei stadia van stress. Van burn-out preventie tot het al volledig thuis zitten omdat men niet meer in staat was goed te kunnen functioneren en daarnaast de begeleiding bij re-integratie.

 

Benieuwd naar hun ervaringen? Klik hier!

 

Hoe begin je?

Je begint met het aanvragen van een gratis stress-analyse. Dat is een persoonlijk gesprek van een half uur (ook mogelijk via Skype of video-bellen van Whatsapp). Zo krijg je inzicht in de hoogte van je stressniveau, krijg je te horen wat een coachingstraject voor jou kan betekenen en krijg je mijn inschatting te horen van het benodigde aantal gesprekken om volledig van je klachten af te komen.

Via het gesprek voor de stress-analyse maken we gelijk kennis met elkaar en kan je daarna beslissen of je inderdaad via mij verder wilt gaan met een coachingstraject.

 

Vraag hier een GRATIS stress-analyse aan

 

De verschillende mogelijkheden voor een coachingstraject

Afhankelijk van de mate van je stressniveau dat uit de gratis stress-analyse is gebleken, bestaat een persoonlijk coachingstraject uit gemiddeld 7 à 8 gesprekken van 1½ uur. Vooraf aan deze serie van gesprekken heb je nog een kick-off gesprek van een uur waarin we de onderwerpen voor je coachthema nagaan en eindigen we het traject met een evaluatiegesprek van een uur.

Voor dit totale traject betaal je, afhankelijk van het totaal aantal gesprekken, tussen de € 1.000,– en € 1.120,–. Dit bedrag wordt na de kick-off in rekening gebracht, maar natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om dit in 4 maandelijkse termijnen te betalen.

 

Wist je trouwens dat veel werkgevers ervoor open staan om het coachingstraject voor je te vergoeden? Per slot van rekening zijn ook zij er bij gebaat als je op een goede manier weer volledig van je stressklachten herstelt. Ik heb gemerkt dat de meeste werkgevers het waarderen als je zelf met een voorstel komt voor een coach waarvan jij vindt dat die goed bij je past. Voor de werkgever gelden bedrijfstarieven, deze zijn op aanvraag.

 

Een coachingstraject is bij mij ook via een online training van 9 weken te volgen. Daarbij heb je de mogelijkheid om dit volledig zelf te doen zonder begeleiding of via een aantal coachgesprekken van 45 minuten, waardoor het traject toch wat meer persoonlijk op jou is afgestemd.

Pakket A: online trainingsprogramma van 9 weken
(€ 397,–)
Pakket B: online trainingsprogramma van 9 weken inclusief 3 coachgesprekken van 45 minuten
(€ 577,–)
Pakket C: online trainingsprogramma van 9 weken inclusief 5 coachgesprekken van 45 minuten
(€ 697,–)

De coachgesprekken bij het online trainingsprogramma vinden ook online plaats (via Skype of video-bellen van Whatsapp). Maar als je in de buurt van Heemskerk woont, kan je natuurlijk ook altijd langskomen bij mijn coachruimte als je dat liever wilt.

Meer informatie over deze online coaching programma’s vind je hier.

 

Vraag hier een GRATIS stress-analyse aan

 

Vragen?

Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen?
Vul dan hieronder je naam en e-mailadres in en stel je vraag in het opmerkingenveld.
Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Naam

E-mail

Opmerkingen

 

 

Plaats een reactie