Miriam Dijst Coaching
coachingstraject

Via een coachingstraject kom je weer volledig in balans. Allereerst werken we aan het verhogen van je energieniveau en het verlagen van je stressniveau. Alles geheel afgestemd op wat voor jou op dat moment mogelijk is. Daarnaast bespreken we het thema waar je tijdens het traject mee aan de slag wilt. Dat is datgene wat er eigenlijk voor gezorgd heeft dat je in deze situatie terecht bent gekomen en waardoor je stress ervaart. Dat kan bijvoorbeeld perfectionisme zijn, een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben of op wilskracht maar doorgaan. Met deze eigenschappen is op zich niets mis, behalve als dit een te grote rol voor je gaat spelen. Via de coachvraag komen we tot je coachthema.

 

Voorbeelden van coachvragen

  • Wat kan ik doen om een dreigende burn-out te voorkomen?
  • Hoe creëer ik een betere balans tussen werk en privé?
  • Op welke manier kan ik beter opkomen voor mijzelf en mijn grenzen leren aangeven?
  • Hoe kan ik mij weer energiek voelen nu ik met een burn-out thuis zit?
  • Wat kan ik doen om mijn piekergedachten los te laten?
  • Hoe kan ik met aandacht bij de dingen zijn die ik doe en de mensen om mij heen?
  • Op welke manier leer ik minder hoge eisen aan mijzelf te stellen?
  • Hoe kan ik mijn patroon van ‘altijd maar doorgaan’ doorbreken?

 

Op naar ontspanning en energie

Na het bepalen van jouw coachvraag stellen we een doel vast voor het coachingstraject. Met andere woorden: Wat wil jij aan het eind van het traject gerealiseerd hebben. Hierdoor richt je je op de oplossing van je probleem en niet zozeer op de achterliggende oorzaak. Als je in een fase van veel stress zit, kun je meestal alleen bedenken wat je niét meer wilt. Door het stellen van een doel, ga je juist nadenken over wat je wél wilt. We werken naar een doel toe waarvan jij, als je eraan denkt, blij van wordt en energie van krijgt.

Tijdens het traject begeleid ik je door het stellen van de juiste vragen en het toepassen van diverse oefeningen en methoden. Hierdoor haal ik je uit je eigen gedachtekring en kan je je openstellen voor nieuwe inzichten. Daarbij laat ik je ontdekken welke kwaliteiten en vaardigheden je hebt die je niet had verwacht en die we verder kunnen ontwikkelen. En natuurlijk gaan we na wat jij het beste kunt doen om je voortaan meer ontspannen te voelen.

 

Hoe werkt het?

Je kunt beginnen met het aanvragen van een gratis stress-analyse. Dat is een persoonlijk gesprek van een half uur (ook mogelijk via Skype). Zo krijg je inzicht in de hoogte van je stressniveau en krijg je te horen wat een coachingstraject voor jou kan betekenen. Op deze manier kunnen we gelijk kennismaken en kan je daarna beslissen of je, zo nodig, door wilt gaan via een coachingstraject.

 

Vraag hier een GRATIS stress-analyse aan

 

 

Een coachingstraject start met een kick-off gesprek van een uur. In dit gesprek stellen we jouw coachthema vast en bespreken we de achtergrond van jouw stressklachten. Vervolgens heb je gemiddeld 7 coachgesprekken nodig van 1½ uur  om het door jou bepaalde doel te bereiken. Deze gesprekken vinden 1x per 2 weken plaats in mijn coachruimte, maar kunnen ook via een wandeling in de natuur plaatsvinden als daar je voorkeur naar uitgaat. Vervolgens sluiten we het coachingstraject af met een evaluatiegesprek van een uur.

 

Tarief

Het tarief bedraagt € 70,– per gespreksuur.
Dat is inclusief de benodigde werkzaamheden voor en na het gesprek en het mailcontact tussen de gesprekken door.

(Voor bedrijven/organisaties zijn de tarieven op aanvraag. Wil je daar meer over weten, vul dan hierononder bij  ‘Informatie aanvragen’ je gegevens en je vraag/opmerking in.)

Tip: Sommige werkgevers zijn bereid de kosten voor een coachingstraject te vergoeden. Daarnaast mag je dan meestal zelf aangeven door welke coach je je wilt laten begeleiden.

 

Vraag hier een GRATIS stress-analyse aan

 

 

Informatie aanvragen

Heb je nog vragen?
Vul hieronder je naam en e-mailadres in en stel je vraag in het opmerkingenveld.
Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Naam

E-mail

Opmerkingen

 

 

Gratis tips ontvangen voor een lekker ontspannen leven?

Vul dan je gegevens en je ontvangt 1 x per 2 weken de Stress-weg-wijzer met leuke tips, interessante weetjes en inspirerende quotes
Voornaam
Achternaam
E-mail