Wanneer je al langere tijd last hebt van stress, zet je brein je op een gegeven moment in de ‘overlevingsstand’. Zo van, blik op oneindig en doorgaan. Dat maakt dat je jouw stress-signalen in eerste instantie meestal niet herkent of ze eenvoudigweg negeert. Of je ontdekt ze pas als het zover is dat je lijf uiteindelijk echt aan de bel trekt, omdat je zowel mentaal als fysiek bent uitgeput. Maar dat kan toch niet de bedoeling zijn ….

 

Zo was ik laatst mijn mailtjes aan het doornemen en kwam daar een mailtje tegen die over mijn checklist met 33 signalen van chronische stress gaat. Ze vertelt dat ze mijn checklist had gedownload, vervolgens had aangevinkt welke signalen zij bij zichzelf herkende en dat ze daar erg van geschrokken was. Het merendeel van de genoemde signalen (klachten) had ze namelijk herkend.

‘En zeker’, vervolgt ze haar mail, ’ik ben mij er echt wel van bewust dat ik al een tijdje niet zo lekker in mijn vel zit en dat stress daar een achtergrond van kan zijn. Maar dit had ik toch niet verwacht! Wat een wake-up call.’

 

Gratis checklist 33 signalen chronische stress

Om te voorkomen dat je te lang met allerlei stress signalen blijft doorlopen, is het handig dat je deze (op tijd) bij jezelf herkent. Download daarom deze gratis checklist en ontdek zo of het nodig is om maatregelen te nemen om (nog) ergere klachten te voorkomen.

De checklist is overzichtelijk ingedeeld in signalen die betrekking hebben op:

  • Hoe je je voelt
  • De invloed hiervan op je privé-leven
  • De invloed hiervan op je werk

Vul hieronder je gegevens in, klik dan op de button ‘Downloaden’ en dan ontvang je de checklist binnen enkele minuten in je mailbox. Handig om deze dan ook gelijk op te slaan, zodat je ‘m altijd terug kunt vinden 😊