Wanneer je constant in je hoofd zit

Heb je last van stress met daarbij eventuele angst of paniek? Ontdek dan binnen 2 weken de kracht van je ademhaling!

Herken je dat? Dat je je gespannen, gejaagd en onrustig voelt en constant in je hoofd zit. En dat kan tot allerlei angstige gedachten leiden met zelfs een paniekaanval tot gevolg. Dan voel je je hart bonzen, beginnen je handen te trillen en krijg je van die slappe benen. Deze verschijnselen hebben te maken met een niet goede manier van ademhalen. En dat wordt door stress veroorzaakt!

 

Hoe je naar ontspannen ademen toegaat

Ja, en wat is nou een goede manier van ademhalen? Je ademhaling gaat tenslotte zoals die gaat. Maar daarmee wordt bedoeld dat je voornamelijk via je buik ademhaalt en niet zozeer via je borstkas.

Door stress, en daarmee spanning in je buikgebied, loopt je ademhaling als vanzelf via je borstkas. Daar heeft de adem alleen minder ruimte dan in je buik, waardoor de ademhaling minder diep en daardoor ook sneller verloopt. En dat kan uiteindelijk tot allerlei klachten leiden. Dat je je gespannen voelt, gejaagd en onrustig, moeite krijgt met concentreren, niet helder kunt nadenken en problemen kan krijgen met slapen.

Ademhalen via je buik daarentegen, geeft een ontspannen ademhaling en daarmee een meer ontspannen gevoel.

Maar door dat verschil tussen een buik- of borstademhaling te weten, verander je daar niet gelijk iets aan. Want ja, hoe doe je dat dan?

 

Stress verminderen door een ontspannen ademhaling

Miriam Dijst CoachingDan heb ik hier de oplossing voor je!

Doe mee met mijn challenge ‘Binnen 2 weken naar een meer ontspannen ademhaling’

Via deze challenge daag ik je uit om door middel van een aantal goed op elkaar afgestemde ontspannende ademhalingsoefeningen, stress en eventuele angst en paniek die door stress is veroorzaakt, te verminderen.

In deze 2 weken neem ik je stap voor stap mee om de voordelen van een ontspannen buikademhaling te leren kennen. Daardoor ga je de kracht van jouw eigen ademhaling ontdekken en hoe je deze inzet om je meer ontspannen te voelen. En dan zal je merken, voel je je gelijk ook rustiger in je hoofd en lijf.

Deze challenge hoef je niet alleen te doen

Daar ga ik je namelijk bij helpen! Gedurende 2 weken ontvang je van mij om de dag een mailtje. Daarin vind je iedere keer een ademoefening terug en deel ik via een kort filmpje een aantal tips en weetjes die met een ontspannen ademhaling te maken hebben.

Daarnaast inspireer en motiveer ik je om de challenge tot het einde toe vol te houden, zodat je dit resultaat ook echt gaat halen. Tijdens de challenge kan je me trouwens ook al jouw vragen stellen, ik beantwoord ze graag.

Misschien denk je nu wel ‘Interessant, alleen heb ik daar helemaal geen tijd voor, ik heb het al zo druk’. Weet dan dat de tijdsinvestering voor het doen van de ademoefeningen aan het eind van de challenge nog steeds maar een kleine 10 minuten per dag is. Dat zal je zeker gaan lukken!

Enneh, de challenge is dus helemaal gratis! Laat deze kans dus niet aan je voorbijgaan 😊