Miriam Dijst Coaching
weet jij welke kant je op wilt gaan

Zo, weer terug van vakantie en mijn eerst werkweek is inmiddels ook weer begonnen. Echt weer leuk! En wat ook zo leuk is om te ontdekken, is wat zo’n vakantie voor je kan doen. Wanneer je echt lekker ontspannen kan genieten tijdens je vakantie, komt er ook meer rust in je hoofd. En meer rust in je hoofd betekent ook meer ruimte in je hoofd. Ruimte voor allerlei nieuwe ideeën bijvoorbeeld. Om te bepalen welke kant je de komende tijd op wilt gaan.

 

Groei en ontwikkeling

Zo loop ik al een tijd met het idee rond voor een groter coachruimte.
Waar ik nu zit is helemaal prima hoor, 2 leuke stoeltjes, een dressoir met een koffiezetapparaat en een waterkoker voor de thee en gezellig ingericht. Maar wel wat klein.

Een grotere ruimte schept weer nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld voor groepscoaching of allerlei workshops. En m’n webinars zou ik dan ook daar kunnen geven in plaats van in de woonkamer van mijn eigen huis, waarbij ik dan de rest van m’n gezin naar boven dirigeer anders wordt ik afgeleid. In mijn huidige coachruimte is de internetverbinding daar namelijk niet goed genoeg voor.

De dag na mijn vakantie kwam dat idee ineens weer naar boven. Ik heb al eens vaker gekeken op sites voor kantoorruimtes, maar nu had ik zowaar binnen een half uur een leuke mogelijkheid gevonden. Gelijk de makelaar gebeld en een uur daarna stond ik al in het pand voor een bezichtiging. En echt … ik ben enthousiast! Wel echt een heel stuk groter, maar goed, dat geeft juist dus ruimte voor nieuwe mogelijkheden 🙂

Nu nog even goed over nadenken en dan definitief beslissen, spannend ….

 

Rust in je hoofd geeft nieuwe mogelijkheden

En het is echt niet dat ik daar tijdens mijn vakantie mee bezig ben geweest, het kwam gewoon ineens naar boven. En ik ben niet de enige geweest heb ik gemerkt, die meer rust en ruimte in z’n hoofd heeft gekregen. Zo kreeg ik tijdens mijn vakantie binnen één week tijd van maar liefst 3 coachklanten een enthousiast mailtje dat ze een nieuwe baan gevonden hadden. Zo leuk, ik ben helemaal blij voor ze!

Want ken je dat gedeelte uit het verhaal van Alice in Wonderland?
Dat Alice op een gegeven moment in een ruimte uitkomt met allerlei verschillende deuren en ze niet weet door welke deur ze nu zal gaan. Aan de kat vraagt ze daarom welke deur ze moet kiezen, waarop hij aan haar vraagt: “Welke kant wil je dan opgaan?” Ze antwoordt dat ze dat niet weet, waarop de kat zegt “Als je niet weet waar je heen wilt, maakt het ook niet uit welke kant je opgaat.”

Zo fijn dat mijn coachklanten nadat ze eerst de weg een beetje kwijt waren geraakt, deze nu weer vinden. Weer weten wat ze willen, weten wat goed voor ze is om te doen en daar ook hun acties op afstemmen.

 

Een doel geeft richting

En weet je dat het stellen van doelen ook nieuwe energie geeft? Dat komt doordat je dan je richting bepaalt en daardoor weer overzicht krijgt. Op het moment dat je weet waar je naar toe wilt of wat je wilt bereiken, wordt je daar blij van en gaat je energie stromen.

Een doel hoeft trouwens helemaal niet zo hoogdravend te zijn hoor. Het kan ook een klein doel zijn, bijvoorbeeld dat je beter wilt leren tekenen, een keer een nieuw recept wil uittesten of je energieker wil gaan voelen. Het fijne van een doel is dat je op die manier kunt bedenken welke acties nodig zijn om dat doel te halen. Het gaat dan ook niet zozeer om het doel zelf, maar meer om de weg daarnaar toe.

Dus, wat is jouw doel en welke kant wil jij opgaan de komende tijd?

 

P.S. Zit jouw hoofd zo vol dat je dat niet meer kunt bedenken, dan is een gratis stress-analyse misschien iets voor jou! Zo krijg je inzicht in de hoogte van je stressniveau en aan de hand daarvan kan ik aangeven wat ik voor je kan doen.

 

Gratis tips ontvangen voor een lekker ontspannen leven?

Vul dan je gegevens in en ontvang 1 x per 2 weken de Stress-weg-wijzer met leuke tips, interessante weetjes en inspirerende quotes
Voornaam
Achternaam
E-mailadres