Miriam Dijst Coaching
minder doen

Afgelopen week betrapte ik me er zelf op. Toch nog even snel een extra tip meegegeven aan het eind van het coachgesprek, terwijl we tijdens het gesprek al zoveel besproken hadden. Ik kon het niet laten, dacht dat het nog handig voor hem zou zijn voor de komende weken.

 

Leermomentje

Maar toen hij was vertrokken besefte ik dat dat toch niet zo handig was. Er komt tijdens een coachgesprek meestal al zoveel op iemand af. Er zit gewoon een grens aan wat je kan opnemen tijdens zo’n gesprek, vooral wanneer je last hebt van stressklachten en je hoofd al overvol aanvoelt.

Voor mij was het wel weer goed om hier even bij stil te staan. En dat kwam eigenlijk doordat ik dit herkende bij een van de yogajuffen van wie ik les heb. Ze is fantastisch trouwens hoor, anders zou ik ook niet speciaal naar haar les gaan. Heel bevlogen, ze wil graag veel aan je meegeven tijdens haar les.

Maar de oefeningen doet ze net even sneller achter elkaar dan de meeste anderen. Moet ik nog bijkomen van de ene houding, ligt de helft van de zaal alweer in de andere. En het liefst start ze de les een paar minuten eerder en gaat ze ook nog langer door.

Echt waar voor je geld zou je denken. Maar ik vind het best pittige oefeningen en dan is het juist wel fijn om tussendoor even een paar minuten je spieren weer helemaal te ontspannen bijvoorbeeld. Dus eigenlijk net even iets minder doen, waardoor het juist meer waarde heeft.

En dat is wat ik bij haar herken. Zelf weet ik dat het zo werkt en probeer ik het tijdens mijn coachgesprekken zoveel mogelijk te doseren, maar toch, soms zit ik dan weer even in m’n valkuil om zo maar te zeggen. Zoals afgelopen week dus.

 

Less is more

En hoe zit dit bij jou? Herken je hier iets in? En dat hoeft echt niet vanuit die bevlogenheid te zijn hoor, maar gewoon vanuit het principe ‘Less is more’. Waar kan jij de komende tijd minder van doen waardoor je juist meer waarde krijgt?

Denk bijvoorbeeld aan je ’s ochtends minder haasten, waardoor je zal merken tijdens je dag meer energie te hebben. Huishoudelijke taken minder precies doen, waardoor je meer tijd overhoudt voor jezelf of voor een goed gesprek of leuk uitje met je partner of je kinderen. Minder zorgen maken over de kleine dingen, waardoor je je meer positief gaat voelen.

Weet je al iets?

 

Wil je voortaan meer tips ontvangen voor een lekker ontspannen leven?

Meld je dan aan voor de ‘Stress-weg-wijzer’ en ontvang deze 1x per 2 weken in je mailbox

Ja, ik wil de Stress-weg-wijzer ontvangen!

 

Gratis tips ontvangen voor een lekker ontspannen leven?

Vul dan je gegevens in en ontvang 1 x per 2 weken de Stress-weg-wijzer met leuke tips, interessante weetjes en inspirerende quotes
Voornaam
Achternaam
E-mailadres