Miriam Dijst Coaching
stilstaan

Vorige week had ik de winter-coach-wandeling. En wat een mooie groep weer, dat maakt het extra leuk om te doen! Wat ik in het begin van zo’n wandeling leuk vind om op te merken, is hoe iemand van start gaat. Gelijk met ferme pas een bepaalde snelheid erin zetten, je aanpassen aan het gemiddelde wandeltempo van de groep of je juist lekker een beetje achteraf opstellen. Dat zegt namelijk ook iets over hoe je de dingen in het dagelijks leven aanpakt, en dat is dan weer leuk om te ontdekken.

 

Wat zegt het over jou

Ben je bijvoorbeeld iemand die gelijk stevig de pas erin zet, gewoon omdat je er zin in hebt, dan zegt dat iets over je enthousiasme. Maar ben je misschien zo enthousiast dat je daardoor alles aanpakt en overal gelijk ‘ja’ op zegt? Zonder te beseffen of je daar wel genoeg tijd voor hebt?

Of misschien vind je het fijn om door je snelheid een bepaalde prestatie neer te zetten, omdat je dat een goed gevoel geeft. Maar hoe hoog leg je dan de lat? Is die nog wel bereikbaar voor je?

Aanpassen aan de snelheid van de groep is natuurlijk ook prima, dan kan het zijn dat je graag in een team wil werken waarbij je met iedereen rekening kan houden. Maar hoe groot is jouw aanpassingsvermogen dan? Gaat dat soms niet ten koste van jezelf en wat jíj zou willen?

Een beetje achteraf opstellen kan zijn omdat je even tijd en rust voor jezelf nodig hebt. Je kiest duidelijk voor wat jij op dat moment nodig hebt en dat is goed. Maar sluit je je op een gegeven moment niet te veel af? Zien mensen in je omgeving je nog wel staan? Durf je wel voldoende je mening te laten horen?

 

Kwaliteiten en valkuilen

Je hebt het misschien al opgemerkt, achter alle voorbeelden die ik geef, komt daarna steeds een ‘maar’. Stuk voor stuk gaat het eerst over de kwaliteiten die je in je hebt. Die horen bij je en maakt je tot de persoon die je bent. Alleen, en dan komt die ‘maar’ tevoorschijn, als je een van je kwaliteiten té gaat inzetten, zit je in je valkuil van je kwaliteit. Dan werkt zo’n kwaliteit alleen maar tegen je en niet meer voor je.

Goed dus om daar af en toe even bij stil te staan.

Door na te denken of je nog wel met het juiste bezig bent. Gaat het nog steeds zoals jij zou willen en goed voor je is. Pas wanneer je hiervan bewust bent, kan je dingen gaan veranderen als dat beter voor je zou zijn. Zo kan je een nieuw pad inslaan als je was afgedwaald om daarna op het juiste pad weer verder te gaan.
.
Stilstaan is daarom soms juist vooruitgang!

En, heb je ondertussen dat je dit leest ook al nagedacht hoe jij een wandeling van start gaat en wat dat over je zegt?

 

Wil je voortaan meer tips ontvangen voor een lekker ontspannen leven?

Meld je dan aan voor de ‘Stress-weg-wijzer’ en ontvang deze 1x per 2 weken in je mailbox

Ja, ik wil de Stress-weg-wijzer ontvangen!

Gratis tips ontvangen voor een lekker ontspannen leven?

Vul dan je gegevens in en ontvang 1 x per 2 weken de Stress-weg-wijzer met leuke tips, interessante weetjes en inspirerende quotes
Voornaam
Achternaam
E-mailadres