Miriam Dijst Coaching
overgevoeligheid en stress

Miriam Dijst CoachingSoms zijn er van die momenten dat er gewoon even te veel op je afkomt. Dan moet je over te veel dingen tegelijkertijd nadenken en dat kan een gevoel van onrust geven. Wanneer dit regelmatig voorkomt, kan dat leiden tot allerlei kleine irritaties. Misschien dat je dit niet altijd laat blijken, maar van binnen voel je het wel.

Dat heeft ermee te maken dat je overprikkeld bent geraakt. Je hoofd voelt dan vol aan, je kunt je niet meer zo goed concentreren en inderdaad, je kan je geïrriteerd gaan voelen. Kortom, dit zijn de eerste signalen van stress.

 

Wat stress met je kan doen

Voor een korte periode wat meer stress is eigenlijk niet zo erg, daar herstel je vrij snel weer van. Alleen wanneer stress langere tijd aanhoudt, gaat dit over in chronische stress met alle klachten die daarbij horen. En dat kan op een gegeven moment zelfs leiden naar een burn-out. Daar heb je helemaal niets aan!

Om dit te voorkomen is het handig dat je weet:

  • Hoe die overprikkeling tot stand komt en dit bij jezelf leert herkennen
  • Wat je op die momenten nodig hebt om de prikkels te verlagen
  • Dat je eigen gedachten invloed hebben op het aantal prikkels dat je ervaart
  • Hoe je op een andere manier met die gedachten kunt omgaan
  • Wat jouw stress-signalen door overprikkeling kunnen zijn, waardoor je maatregelen kunt nemen om je stressniveau te laten dalen

Een vol hoofd met al die gedachten kost ongemerkt ook veel energie. Jammer, want die energie kan je beter aan zaken besteden die je leuk vindt om te doen. Op het moment dat je hoofd rustiger is, ervaar je minder stress, kan je je beter concentreren, voel je je meer ontspannen en minder gejaagd.

 

Herken je dit en wil je inzicht krijgen hoe je op een andere manier hiermee om kunt gaan zodat je stressniveau gaat dalen?

 

Dan is mijn gratis webinar op donderdag 16 juli om 19.30 uur echt iets voor jou!

 

Webinar ‘Overgevoeligheid en stress’

Tijdens dit webinar vertel ik je precies wat de relatie is tussen overgevoeligheid en stress, hoe overgevoeligheid veroorzaakt wordt en wat je nodig hebt om op een andere manier hiermee om te kunnen gaan om je stressniveau te verlagen.

En het leuke van zo’n webinar is dat je me via de chat al jouw vragen hierover kunt stellen en ik ze gelijk live kan beantwoorden.

Het webinar is helemaal gratis, duurt ongeveer een uur en volg je online, dus gewoon thuis of op je vakantie-adres 😊

 

Aanmelden

Aanmelden doe je door hieronder je gegevens in te vullen. Je krijgt dan een bevestigingsmail waardoor je weet dat ik je aanmelding ontvangen heb en je online plekje gereserveerd is.

Mocht je die mail niet ontvangen, dan is deze in je spambox of bij reclame terecht gekomen, dus hou dat even in de gaten.

Zie ik je donderdag 16 juli om 19.30 uur?

Enneh …. het is de laatste keer dat ik dit webinar geef, dus mis deze kans niet!

 

Gratis tips ontvangen voor een lekker ontspannen leven?

Vul dan je gegevens in en ontvang 1 x per 2 weken de Stress-weg-wijzer met leuke tips, interessante weetjes en inspirerende quotes
Voornaam
Achternaam
E-mailadres