Miriam Dijst Coaching
lichter leven

TIP 1: Ontdek waar je blij van wordt

De dingen gaan nu eenmaal makkelijker en lichter als je in een soort flow zit. En die flow ervaar je alleen wanneer je het leuk vind om iets te doen en daar blij van wordt. Dat zul je dus niet vinden in dingen die je voor je gevoel ‘moet’ doen.

Ontdek dus wat de dingen zijn waar jij blij van wordt. Wat vind je leuk om te doen, wanneer gaat de tijd dan ongemerkt voorbij op een positieve manier? Sta hier tijdens je dag af en toe even bij stil om dat op te merken. En als je ze weet, hoe zorg je er dan voor dat je dat vaker kan gaan doen? Maak daar dan ook echt de tijd voor vrij. Zal je zien dat je daar gelijk meer energie door krijgt, hoe fijn is dat!

 

TIP 2: Ont-moet jezelf

Ik heb het er al vaker over gehad, maar een van de dingen die spanning en stress veroorzaakt is dat je jezelf veel oplegt. Je hebt dan steeds het gevoel van alles en nog wat te ‘moeten’ doen. Goed om je dan af en toe te bedenken waarom je het eigenlijk doet.

Is het bijvoorbeeld omdat je dat van huis uit door je ouders hebt meegekregen en daarom vind dat het ook zo moet. Of vind je dat je altijd voor iedereen klaar moet staan en het daarom doet? Of vind je het heel lastig om ‘nee’ te zeggen?

Als je kan bedenken waar het vandaan komt, kan je je daarna ook afvragen of je het nog wel op die manier wilt blijven doen. En zo niet, hoe het anders zou kunnen. Minder het idee hebben te ‘moeten’, ont-moeten dus. En wie weet, ‘ontmoet’ je dan wel een andere kant van jezelf …. 😊

 

Wil je voortaan meer tips ontvangen voor een lekker ontspannen leven?

Meld je dan aan voor de ‘Stress-weg-wijzer’ en ontvang deze 1x per 2 weken in je mailbox

Ja, ik wil de Stress-weg-wijzer ontvangen!

 

Gratis tips ontvangen voor een lekker ontspannen leven?

Vul dan je gegevens in en ontvang 1 x per 2 weken de Stress-weg-wijzer met leuke tips, interessante weetjes en inspirerende quotes
Voornaam
Achternaam
E-mailadres