Miriam Dijst Coaching
coachingstraject

Via een coachingstraject begeleid ik je om van je stress- of burn-outklachten af te komen, waardoor je weer volledig in balans bent. Aan het eind van het traject ben je weer vol energie om alles te doen wat je graag wilt doen, voel je je weer heerlijk ontspannen, is de druk van alles ‘moeten’ eraf en is er weer rust en ruimte in je hoofd. Je slaapt weer lekker, wordt uitgerust wakker en hebt tijd voor jezelf kunnen vrijmaken voor de dingen die je leuk vindt om te doen, de mensen om je heen of om lekker sportief bezig te zijn. En ook heel belangrijk, je bent weer op een ontspannen en fijne manier aan het werk.

 

Op naar ontspanning en energie

In het begin van het traject werken we aan het verlagen van je stressniveau en het verhogen van je energieniveau. Ook gaan we de onderwerpen voor jouw coachthema na. Dat zijn de zaken waarmee jij tijdens het traject aan de slag wilt. Dat gaat dus over een stukje persoonlijke ontwikkeling. We gaan na wat jij nodig hebt om weer verder te kunnen, na een periode die je kunt hebben ervaren als stilstaan.

Het is niet de bedoeling dat we jou als persoon gaan veranderen. Ik leer je om op een andere manier met zaken om te gaan, waardoor je juist een nog mooiere versie van jezelf kunt worden.

Voorbeelden van onderwerpen:

 • je perfectionisme meer leren loslaten door te ontdekken dat ‘goed’ goed genoeg is
 • je grote verantwoordelijkheidsgevoel meer los kunnen laten
 • meer rust en ruimte in je hoofd creëren door piekergedachten los te laten
 • de balans tussen werk en privé herstellen
 • je eigen grenzen (h)erkennen en durven aangeven
 • meer tijd voor jezelf creëren en voor de mensen in je omgeving
 • de lat voor jezelf lager leggen
 • de haast uit je dag leren halen
 • overzicht creëren door te plannen en de juiste prioriteiten leren stellen

 

Werken met een doel

Na het bepalen van de onderwerpen voor jouw coachthema, stellen we een doel vast voor jouw traject. Met andere woorden: Wat wil jij aan het eind van het traject gerealiseerd hebben. Hierdoor richt je je op de oplossing van je probleem en niet zozeer op de achterliggende oorzaak en dat zorgt voor positieve energie. Je bent op die manier bezig met wat je wél wilt in plaats van wat je niet meer wilt. Vervolgens werken we tijdens het traject in kleine stappen naar het realiseren van jouw doel.

 

Resultaat

Tijdens het traject begeleid ik je door het stellen van de juiste vragen naar aanleiding van jouw verhaal en haal je daarmee uit je eigen gedachtepatroon. Ook gaan we aan de slag met diverse oefeningen, opdrachten en methodes. Alles geheel afgestemd op wat bij je past en waar je op dat moment behoefte aan hebt. Ik vind namelijk dat een coachingstraject, naast dat het je een stukje uitdaging geeft om op persoonlijk vlak verder te groeien, ook motiverend moet zijn om te doen.

Ik heb inmiddels al meer dan 100 coachklanten tijdens een traject mogen begeleiden om volledig te herstellen van hun stressklachten en het gestelde doel te bereiken. Dit zijn klanten geweest in allerlei stadia van stress. Van burn-out preventie tot het al volledig thuis zitten omdat men niet meer in staat was goed te kunnen functioneren. Daarnaast begeleid en adviseer ik je hoe je het beste kunt re-integreren voor een duurzaam en gezond herstel.

Benieuwd naar de ervaringen van mijn klanten?
Klik hier!

 

Hoe je begint

Je begint met het aanvragen van een gratis stress-analyse. Dat is een persoonlijk gesprek van een half uur (ook mogelijk via Skype of video-bellen van Whatsapp). Zo krijg je inzicht in de hoogte van je stressniveau, krijg je te horen wat een coachingstraject voor jou kan betekenen en stemmen we af welk traject het beste bij je zou passen om volledig van je stressklachten te herstellen.

Via het gesprek voor de stress-analyse maken we gelijk kennis met elkaar en kan je daarna beslissen of je inderdaad via mij verder wilt gaan met een coachingstraject. De zogenaamd ‘klik’ tussen ons  is namelijk ook belangrijk voor het behalen van het resultaat.

Vraag hier jouw GRATIS stress-analyse aan

 

Wat ik je kan bieden

Vanzelfsprekend mijn volledig inzet en betrokkenheid om samen met jou te komen tot het gewenste resultaat om je stressklachten helemaal los te laten. Na een periode van ‘stilstaan’ merk je dat je weer vooruit gaat en dat dit nieuwe inzichten, kansen en ontwikkelingen voor je meebrengt.

Je hebt hierbij een keuze uit 3 verschillende trajectmogelijkheden, namelijk een:

Persoonlijk coachingstraject
Gemiddeld bestaat dit traject uit 8 à 9 gesprekken van 1 uur (afhankelijk van de hoogte van je stressniveau dat uit de stress-analyse is gebleken) om hiermee het doel voor jouw traject te halen en daarmee jouw gewenste resultaat. Dit persoonlijke traject is heel geschikt wanneer je al enige tijd last hebt van stressklachten of wanneer je inmiddels thuis zit met een burn-out of overspannenheid.

Een persoonlijke coachingstraject gaat altijd samen met mijn online training als ondersteuning. Deze training bestaat uit 9 modules met ieder 3 lessen, dus 27 lessen totaal. Je houdt vanaf de dag van inschrijving een jaar lang toegang tot deze online training.

Het is een hele laagdrempelige training. Een les doorloop je in een minuut of 10 en iedereen kan dit. Het is echt bedoeld als ondersteuning voor de basiskennis die je nodig hebt om verder te komen en vooral voor de praktische opdrachten. Dit hoef ik dan niet meer tijdens de gesprekken met je te behandelen, waardoor we het gesprek volledig kunnen gebruiken om op jouw persoonlijke situatie in te gaan.

Wanneer je wat verder bij mij vandaan woont (Heemskerk), is het een goede optie om de gesprekken via Skype of video-bellen van Whatsapp te doen. De eerste 10 minuten van een gesprek is even wennen om het op die manier te doen, maar je zult zien dat het heel snel went en je dan het idee hebt dat we gewoon tegenover elkaar zitten in dezelfde ruimte.

Voor dit totale traject (de persoonlijke gesprekken + de online training) betaal je, afhankelijk van het benodigde aantal gesprekken, tussen de € 1.000,– en € 1.200,–. Het is ook mogelijk om het bedrag in 4 maandelijkse termijnen te betalen, daar komt dan € 25,– administratiekosten voor bij. Het maandbedrag komt dan uit op € 250,– tot € 300,–.

 

Online coachingstraject
De online training is ook te volgens als coachingstraject. De training bestaat dus uit 9 modules met 27 lessen in totaal. Dit traject is heel geschikt als je last hebt van beginnende stressklachten. Daarnaast is het handig om van jezelf te weten dat je de discipline hebt om op een regelmatige basis zelf met de training en de bijbehorende opdrachten aan de slag te gaan. In de training leg ik precies uit hoe je dit het beste kunt doen.

Voor dit traject betaal je € 297,– (pakket A) en je houdt vanaf de inschrijving een jaar lang toegang tot de online training.

Ook heb je de mogelijkheid om deze online training uit te breiden met een aantal persoonlijke coachgesprekken van 45 minuten. Met deze gesprekken kunnen we wat dieper ingaan op jouw persoonlijke situatie, waardoor het traject meer persoonlijk op jou en jouw situatie is afgestemd. Daarnaast zorgen deze gesprekken voor je motivatie om met de training aan de slag te blijven.

Voor een traject met uitbreiding van 3 persoonlijke gesprekken van 45 minuten, betaal je € 507,– (pakket B). Voor een traject met 5 gesprekken van 45 minuten, betaal je € 647,– (pakket C).

Voor een online coachingstraject is het ook mogelijk om het bedrag in maandelijkse termijnen te betalen. Het gaat dan om 3 termijnen, waarbij het maandbedrag uitkomt op € 107,– tot € 224,– afhankelijk van de keuze van het pakket.

De coachgesprekken bij dit online traject vinden ook online plaats (via Skype of video-bellen van Whatsapp). Wanneer je in de buurt van Heemskerk woont, kan je natuurlijk ook altijd langskomen bij mijn coachpraktijk als je dat fijner vindt.

 

Traject groepscoaching
Net als bij een persoonlijk coachingstraject, wordt bij het groepstraject mijn online training gebruikt als ondersteuning voor de basiskennis die je nodig hebt en alle praktische opdrachten. Dit traject is heel geschikt wanneer je al enige tijd last hebt van stressklachten en wilt voorkomen dat je thuis komt te zitten met een burn-out.

Het fijne van een groep is dat je ook elkaar kunt inspireren en motiveren en zo op een extra manier aan je herstel kunt werken. De groep bestaat minimaal uit 4 en maximaal uit 8 personen.

We starten met een kennismakingsbijeenkomst van een uur, gevolgd door 8 groepsgesprekken van 1½ tot 2 uur. Daarnaast stel ik een speciale besloten Fb-groep beschikbaar, waar je tussendoor al je vragen kunt stellen en elkaar kunt motiveren.

Voor dit traject betaal je € 597,–. Ook hiervoor heb je de mogelijkheid om in 4 maandelijkse termijnen te betalen. Het maandbedrag komt dan uit op € 155,–.

Mogelijke vergoeding voor een traject

Veel werkgevers staan ervoor open om een coachingstraject voor je te vergoeden. Per slot van rekening zijn ook zij er bij gebaat als je op een goede manier weer volledig van je stressklachten herstelt. Dit kan vallen onder budgetten als coaching, training en opleiding of onder een persoonlijk ontwikkel- of opleidingsbudget dat je naar eigen keuze kunt besteden. Je leidinggevende of HR-adviseur kan je uiteraard vertellen hoe dit binnen jouw organisatie is geregeld.

Ik heb trouwens gemerkt dat de meeste werkgevers het waarderen als je zelf met een voorstel komt voor een coach waarvan jij vindt dat deze het beste bij je past.

N.B. Een coachingstraject wordt helaas niet door een zorgverzekering vergoedt, ook niet wanneer je een uitbreiding hebt voor alternatieve behandelingen.

Zet je eerste stap op weg naar herstel en
vraag hier jouw GRATIS stress-analyse aan

 

Vragen?

Heb je naar aanleiding hiervan nog vragen of wil je je aanmelden voor een traject?
Vul dan hieronder je naam en e-mailadres in en stel je vraag in het opmerkingenveld.
Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Naam

  E-mail

  Opmerkingen

   

   

  Plaats een reactie

  Gratis tips ontvangen voor een lekker ontspannen leven?

  Vul dan je gegevens in en ontvang 1 x per 2 weken de Stress-weg-wijzer met leuke tips, interessante weetjes en inspirerende quotes
  Voornaam
  Achternaam
  E-mailadres